11 Eylül 2009 Cuma

5. Hafta

Galatasaray - Beşiktaş



Sezonun ilk derbisi, malum fikstürler bir yere kadar oynandığı için 5. haftamıza denk geldi. Maçın mutlak favorisi Galatasaray olarak gösteriliyor, bu maçı uzun uzun işleyeceğiz yarın ama herkesin bildiği klişe , derbinin favorisi olmaz. Eh Galatasaray'ın sezona daha formda başladığını söylemek için bilim adamı olmaya gerek yok. Eğer ki milli maçlar için ara verilmemiş olsaydı Galatasaray çok avantajlı çıkardı sahaya , ama Mustafa Denizli bu 2 hafta içinde eminim garip süprizler hazırlamıştır bizim için. Bir de Frank Rijkaard'ın ekibinde rakiplerin maçlarını takip eden bir kişinin olduğunu ve rakipler ile ilgili ayrıntılı raporlar verdiğini biliyoruz. Mustafa Denizli 4 4 2 ' ye dönerse bütün bu raporları çöpe atarız. Yarın zaten blogumuzda derbi heycanını doya doya yaşayacağız.



Kayserispor - Ankaraspor



Çarpık ilişkiler maçı erteledi. Şu genel yazı bitsin konunun haberlerini daha şuurlu bir kafayla iletmek lazım.





Denizlispor - Diyarbakırspor



Nurullah Sağlam ile ilk maçına çıkacak Denizlispor. Sezona hoca kovduracak bir fikstür ile başladılar. Sağolsun Ali İpek Bey de fırsatı iyi değerlendirdi. Nurullah Sağlam çok vizyonlu bir hoca ve daha malesef kendisi kadar futbolu seven ve bilen bir yönetim ile çalışamadı. Diyarbakır ise sezon öncesi yapamadığı kampın hızlandırılmış bir versiyonunu yaptı bu tatilde. Diyarbakır'da 8 futbolcu topu ileri vuruyor, ilerideki hızlı forvetler Mendoza ve Tazemeta'dan birisi topu yakalıyor ve genelde pas bile yapmadan gole gidiyorlar. Maç beraberlik kokuyor, eğer bir takım kazanacaksa o da bence yeni hocasının şerefine Denizlispor olur.



Manisaspor - Sivasspor



Nedense herkeste Sivas kazanır havası medyada. En azından ligtv.com.tr ve benzeri sitelerde Sivas şu kadar günlük galibiyet hasretine son vermek istiyor gibisinden haberleri yapıyorlar. Manisa kaybettiği Fener maçında bile iyi futbol oynadı. Sezer takıma yeniden adapte olmuştur diye düşünüyorum. Ayrıca Ufuk transferinden sonra Mehmet Güven, Yaser ve Orkun da Manisasporlu oldular. Yaser'in pek iş yapacağını düşünmüyorum, ama Orkun şu anki Manisa kalecisinden daha etkili. Mehmet Güven ise İstanbul'dan Manisa'ya gitmesine sebep olan yanlışlarını görürse, biraz toparlayabilir. Maç iddaa jargonuyla 1 0 çifte şans olarak biter :)



İstanbul BŞB - Trabzonspor


Yağmur sebebi ile maçın stadının değişme olasılığı var. Daha doğrusu Trabzonspor böyle bir talepte bulunmuş. Alırız haberi en geç yarın. Abdullah Avcı bu sene takımı çok iyi motive ediyor. Hedefleri Avrupa zor gibi gözükse de, bu sene ligi daha ciddiye alıyorlar. Trabzonspor'da ise gazetelerden okuduğumuz kadarıyla Gökhan ve Umut antremanlarda bile gol atamıyorlarmış. Geçen sene en farklı galibiyetlerini İstanbul BŞB'iye karşı almışlardı. Hiç sanmıyorum galip gelebilsinler bu maçta. Eğer orta sahada Tjikuzu gene tribünlerde olursa, Bross da değişen 3. hoca olacak.


Bursaspor - Fenerbahçe



Derbi haftası olmasa kesinlikle haftanın maçı olurdu. Bursaspor çok formda. Fenerbahçe 4te 4 yaptı ama son 2 resmi maçıyla ilgili çok eleştirildi. Bursa'da Ergic ve Batalla yavaş yavaş uyum sağlıyor, bir de Shin var, ligin bence en kaliteli forvetlerinden. Fenerbahçe'de ise Emre Belezoğlu yok, Topuz mu, Özer mi oynayacak kesin değil. Aslında maç Bursa için bence çok önemli. Geçen hafta Trabzon'dan aldıkları 1 puanın üstüne bir de 3 puan alırlarsa , Bursa'yı kimse tutamaz bu sene. Fenerli kardeşim Marquinhos zaten yazacaktır maçı uzun uzun , ama aksilik olmazsa bir de Bursalı bir kardeşimiz yazacak maçı. Yüzde 100 değil ama yüzde 80 yazar gibi geliyor bana .



Gaziantepspor - Kasımpaşa



Kasımpaşa Yılmaz Vural'a kavuştu. Biz Yılmaz Vural'a kavuştuk. İlk maçları yeni hocası olan takım kazanır gibi yazılı olmayan bir kural var yıllardır ligimizde. Ama Antep güzel takım. Tabata'yı Beşiktaş'a sattılar, yerine iki oyuncu aldılar Portekizli. Bakalım nasıl olacak yeni düzen. Zaten oyuncu kalitesi ligi ilk 8 içinde bitirmeleri için yeterli, performasları ile ilk 8'in neresinde olacaklarını belirleyecekler. Umarım forvetler iyi çıkar ve şu Beto ayısını izlemekten kurtuluruz. Nobre Beto el ele , hep beraber Santos'a . Kasımpaşa ise Azar Karadaş'ı aldı, bakalım Yılmaz Hoca ilk kime tekme atıcak.



Gençlerbirliği - Eskişehirspor



Yahu şu Ankara takımlarını artık hiç sevmiyorum. Geçen sene bir tanesi, bu sene başka bir tanesi sürekli çarpık işler peşinde koşuyor. Sezon başında İlhan Cavcav , Hacettepe ve Gençlerbirliği kadrolarını karıştırıp olabilcek en kuvettli takımı kurdu. Gençlerbirliği bu sene fena oynamıyor. Rakipleri ise ES ES. Çok formda ve deplasmandan en az 1 puanla dönecek güce sahip Es Es. Anadolu'da böyle zevkli maçlar varken maalesef sadece 4 büyüklere karşı izleyebilmek hüzünlendiriyor beni.


Antalyaspor - Ankaragücü



Buraya kadar iyi kötü futbol yorumladık, bu maç için fanatik Antalyasporlu olacağım. Şu İ. Ahmet Gökçek'in suratını muşmulaya çevirir umarım Antalyaspor. Zaten Mehmet Hoca da gazı verdi hafta içi ve meydan okudu Ankaragücü'ne. Eh Allah büyük, zalimin yaptığı yanına kar kalmaz, önce Ankaraspor, sonra Ankaragücü düşer kümeye inşallah.

Maradona

1 yorum:

  1. Ankarasporun maçı ertelendi fakat ankaragücü maça çıkacak nedir bu durum anlamış değilim ankarasporun 5 topçusu ani kararla ankaragücüne geçiyor fakat ertleme ankaraspora oluyor.İki takımın maçıda ertelenip olay kesinlik kazanana kadar oynanmamalı.Ankaragücünün taraftarı böyle dolanbaçlı işleri nasıl kaldırıyor anlamıyorum.
    Şu durum derbiden bile daha önemli bir urum bence haftasonunun en önemli futbol olayı bu.

    YanıtlaSil