12 Eylül 2009 Cumartesi

Türkiye - İspanya

Futbolda babayı aldıktan sonra, ülke medyası deli gibi 12 dev adam sevdalısı oldu. Hatta işi abartıp "Boğayı Şişleyin, Boğayı Boğun" gibi şuursuz başlıklar atmaya başladılar. Aslında biz de ilk maçı yazdık, diğer maçlar biraz günbürtüye gitti. Ama şimdi güzel bir cumartesi ve 16 : 45'i bekliyorum. Dün geceden beri belirli aralıklar ile Euro 2009'un resmi sitesine bakıyorum. İşin özü ortada aslında , Maç başı 88.3 sayı atıyoruz, ve 70.3 yiyiyoruz. Yani ortada bir 18 sayı fark var. Ayrıca yüzde 42.4 üçlük ile turnuvanın en isabetli 3lük aran ikinci takımıyız. Ayrıca inanılmaz bir şekilde turnuvanın en iyi serbest atış yüzdesiyle devam eden takımız. Bu rakamlar kağıt üzerinden tek başına bir şey ifade etmiyor belki, ama uzunca zamandır bizim milli takımı ve basketbol ligini takip eden birisi olarak, şaşırtıyor zaman zaman. Özellikle serbest atış oranındaki isabet, yıllarca kaçırdığımız serbest atışların acısını çıkartıyoruz sanki.

Hidayet Türkoğlu, sanki bu takımın NBA yıldızı değil, formayı ilk kez giyen oyuncusu. Takımın dengesini hiç bozmuyor. Zorlama şutlar ve penetre ile direkt potaya yönelmeleri bıraktı. O da hücumlarda en doğru tercihleri yapıyor. Ersan ve Ender ise, inanılmaz işler yapıyorlar. Ersan'nın zaten oynadığı basketbolu hepimiz biliyorduk, ama Ender'den bu kadarını beklemiyordum. Daha doğrusu Ender'in kendisini Milli Takım'a bu kadar adayacağını ummuyordum. Yoksa fundemantal olarak en iyi Türk basketbolcu kendisi. Kerem ise olgunluk dönemi eserini icra ediyor.

Gelelim turnuva öncesi takımın en merak edilen bölgesi pota altına. Açıkçası ben hala Memo ve Kaya'nın turnuvada olmayışını kabullenemiyorum. Oğuz ve Ömer ne kadar üst düzey oynasalar da, en azından bu iki ustanın orada olup işleri kolaylaştırması gerekirdi. Gene de helal olsun Oğuz ve Ömer'e bugüne kadar boyalı alanda çok iyi işler yaptılar. Ama bu İspanya maçı hem takımın hem de bu iki uzunun en büyük sınavı olacak turnuvada.

Rotasyon ve Takım Savunması

Genelde Tanjevic'in rotasyonları bu turnuvaya kadar kabak tadı verirdi. Barış , Sinan ve Bekir'i çok iyi kullanıyor ve oyuncular da forma şanslarını çok iyi değerlendiriyor. Ayrıca Engin ve Ömer Onan da sağlamken benchin katkısı bir başka oluyor. Takım savunmasında ise farkı açtığımız zaman inceden bir yumuşama oluyor, ama hiç bir zaman uzun süreli kopuşlar yaşamamamız çok önemli ve güzel. Semih sen de artık patlayacaksan patla.

Tanjevic

Hocam seni hiç sevmiyorum, sevmeyeceğim de. Bence başarılı da değilsin, bu kupada madalya alsan bile. Çünkü sen bu takımın başına yeni geçmedin. Bu takım 2008'de olimpiyatlara gidemediyse, 2005 ve 2007'de çok kötü dereceler aldıysa hepsi senin suçundur. Bu turnuvada çok iyisin ama hakkını vermek gerekir. Hiç bir dakika oyundan kopmuyorsun, maçı yaşıyorsun. Gene de bu turnuvada yaşattıkların ve yaşatacakların için teşekkürler.

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder