8 Eylül 2009 Salı

Şimdi Dünya Kupası Olsa

Şimdi dünya kupası olsa ve gruplarda maçlar bu şekilde tamamlanmış olsa kimler katılır ve kimler katılamaz bakayım dedim.

Afrika'da Kamerun katılmazken Gabon katılabiliyor. Nijerya katılamıyor ama Tunus katılıyor. Mısır yok ama Cezayir kupada. Gana ve Fildişi sahilleri de kupadalar ve sürpriz olur zaten onlar katılmasa. Bu durumda en büyük sürpriz Kamerun. Kalan maçlarda Togo ve Kamerun aynı grupta Gabon'u aşağıya çekmek için uğraşacaklar.

Asya'da Avusturalya ve Japonya geliyor sürpriz ise Güney Kore ve Kuzey Kore. Hadi güneyin zaten ünü yayılmıştı ama Kuzey Kore ilk kez katılacak sanırım bu kupaya. İnanılmaz hoş bir renk olacaklar şüphesiz.Bahrain ve Suudi Arabistan da play off oynayacaklar. Bir sürpriz de oradan çıkabilir.

Avrupa'ya bakıyorum şu an oynansa bu kupa İsveç ve Portekiz katılamıyor. Çek Cumhuriyeti katılamıyor ayrıca onların katılması da şimdilik zor gözüküyor. İsveç ve Portekiz'in de işi hiç kolay değil. Grup 4 sanırım en az sürprize açık grup. Almanya lider ve Rusya ikinci. Türkiye de şu an oynansa, bu kupaya katılamayacaklardan. Ama mucize bekliyoruz hepimiz. Bir diğer sürpriz Romanya'nın durumu. Katılmaları çok zor gözüküyor.Kupaların gediklisi Bulgaristan da bu kupada olamayabilir. Norveç de bir diğer katılması zor ülkelerden.

Çok enteresan gruplar izleyebileceğimiz bir kupa olacak bu orası kesin. Afrika takımlarının Avrupalılar ve hatta Güney Amerikalılar ile eşleşmeleri çok zevkli olacak. Grupların son durumlarını tekrar bildireceğim. Şimdilik şunu söyleyebiliriz ki şimdi kupa olsa durumdan memnun olan kadar memnun olmayan da olacaktır.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder