11 Eylül 2009 Cuma

Ankaranın Dikmeni, Geri Gelirsem Öp Beni

Rezillik dallanıp budaklanıyor, federasyon olaya yerinde müdahaleler yapıyor, Ankaraspor maçı erteleniyor, fakat yorumcularımızdan Trakedi'nin de belirttiği gibi Ankaragücü maça çıkabilecek. Gönlümden geçen iki takımın da bir şekilde küme düşmesi. Şimdi bir de olayın diğer boyutu var. Geçen sene Gençlerbirliği ve Hacettepe, ensest ilişkilerini lige yansıtabildiler. Yetmedi sezon başı, iki takım arasında transferler gerçekleşti, biz bloglar yazdık, bu iş çok saçma oluyor dedik. Medyadan da bir iki isim yazdı, ama çoğunluk İlhan Cavcav'ın kepazeliklerine göz yumdu. Oldu olacak Gençlerbirliğini de alsınlar yanlarına 3lü yapsınlar. Zaten İlhan Cavcav'ın Türk futboluna zararlarını belirten yazımız da en geç hafta içi blogumuzda. Federasyon bu olay karşısında dik duruyor, yanlız unutmamaları gereken iki nokta var, birincisi karşılarındaki adam dünyanın en yüzsüz adamı, ikincisi ise federasyon da buna benzer vakalarda geçmişte çok yanlış davrandı.

Benim aklıma ilk gelen iki örnek. Birisi İstanbulspor Adanaspor ikilisi, diğeri de işte geçen seneki Hacettepe Gençlerbirliği. Şimdi yani İ. Melih Gökçek bu örnekleri sabaha kadar zorlayacak. Açıkcası hukuk kavramlarına biraz uzağım ama gene de bildiğim kadarı ile geçmişteki olayları emsal gösterme durumu var. Ayrıca bize okulda devletin sürekliliği esastır, aynı şekilde devlet durumlarının da duruşları süreklilik gerektirir gibi şeyler öğrettiler biraz biraz. O yüzden federasyonun bu olayda duruşunu desteklerken, geçen sene ve ondan önceki senelerde olana bitene ses çıkarmamasını anlayamıyorum.

Ben Olsam Ne Yapardım

Günlerden 23 nisan olsa ve ben federasyon başkanlığı koltuğuna otursam olayı şöyle çözerim. ( Kanunları ve kuralları bilmiyorum, sadece kendi mantık ve ahlak yargılarım ile çözeceğim olayı) Öncelikle 3 Ankara Takımını TFF 2. ligde farklı gruplara yollarım. 2. olarak bütün oyuncuların sözleşmesini fesh ederim. 3. olarak bu takımların bu sene olacak yayın geliri ve benzeri gelirlerine el koyar, bununla da mevcut futbolcuların yıl sonuna kadarki alacaklarını öderim. Böylece , lige şahibe karışmaz, futbolcular ve teknik adamlar zor durumda en azından maddi olarak kalmaz. Bir de Lig 15 takıma düşünce , Bank Asya'dan yükselme olayına el atıp , bir senelik yeni bir düzenleme getiririm. Seneye misler gibi tertemiz bir ligimiz olur. Böylece sanırım hiç kimse futbol dünyamızda bir daha ensest ilişkiler yaşamaya cesaret edemez.

Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder