11 Eylül 2009 Cuma

Derbiye Doğru

Galatasaray ve Beşiktaş bir kez daha bu haftasonu karşı karşıya gelecekler. Bu maçtan önce bu maçı önemli derecede etkileyecek faktörler var. Beşiktaş cephesine bakarak başlayayım.

Beşiktaş'ta Denizli değişik şeyler deneyebilir. Biraz da zorla deneyecektir bunu. Dünkü Maç Toplantısı programında Bobo ve Nobre'nin oynamasının zor olduğu söylendi. Nihat da sakat bildiğimiz kadarı ile. Holosko formda ve bence formayı alacak bu derbide. Milli maçlarda gol attı ve öyle geldi. Yeni transfer Tabata da bence ilk onbirde olacak. Sğda Holosko ve ortada Tabata şimdilik tamam gibi. Tello'yu uzun zamandır kesmedi Denizli. Hatta geldiğinden beri neredeyse hiç kesilmedi Tello ve bence soldaki yerini alacak. Buna göre Tello Ernst Fink Holosko ve önlerinde Tabata olacak Beşiktaş'ta.Peki önde kim olacak yani forvette? Nihat beklenecek bence. Şimdi Beşiktaş'ın sitesine baktım ve antremanda topla çalışan tek forvet neredeyse Nihat. Bu yüzden sanırım Nihat oynayacak tek forvet. Uzun bir zamandır gol bulamıyor Nihat. Tek forvet oynamak da ona pek gelmiyor ama bir fark var artık. Arkalarında ara toplar atabilecek bir Tabata olacak bu sefer.

Şimdi Maradona ile de konuştum o da Tello'dan pek umutlu değil. Sahada anca yürür diyor. Milli takımdan 15 saatte döndü ve yorgun ama bence Tello olmazsa Beşiktaş çok zorlamasın bazı şeyleri derim. Rakibi zorlayacak bir adam varsa o da Tello.

Defansta ise Denizli değişik bir 4lüye gidecek. Antremanda Ekrem Ferrari Sivok ve Üzülmez denenmiş. Vallahi Ekrem geçen sene fena değildi. Bu sezon ise çok şans alamadı. Bakalım bu şansı nasıl değerlendirir? Sol kanat ise şu an beni biraz düşündürdü. İbrahim'in yetenekleri belli ve Tello da yorgun dersek o kanat biraz sıkıntı olacak. Milli takımdaki gibi Köybaşı sol açık ve arkasında da Üzülmez olursa bu Galatasaray için hem sürpriz olur hem de sol kanat hız arttırır. Sağ kanat ise Holosko'nun moraline bağlı ki bu hafta moralli. Sağ kanadın daha etkili olacağını düşünüyorum bu maçta.

Beklediğim kadro ise: Ekrem Ferrari Sivok Üzülmez.......Tello(Köybaşı) Holosko Fink Ernst Tabata......Nihat

Galatasaray'a bakalım biraz da. Milli takıma en çok oyuncu veren takım. Arda ve Servet bu takımın en yorgun oyuncularından şu anda. Arda özellikle çok yıprattı kendini ama derbi var bu haftasonu ve o kendini bir şekilde hazırlar. Zaten kaptanlık da bunu gerektirir. Bir eksik de Gökhan Zan ki bence eksik değil olumlu bir şey onun oynamayacak olması. Hem eski takımına karşı duygusal problemlerden arınmış bir defans olur hem de daha ayakları yere basan bir 4lü olur Beşiktaş karşısında. Emre Aşık ilk akla gelen adam. Oynarsa yine sırıtmaz ve Zan'dan da kötü olmaz. Bir ihtimal daha var ki o da Hakan Balta'nın göbeğe geçmesi ve de Caner'in sol kanat oynaması. Bu ihtimal da olabilir ve bu bence yine sırıtmaz. Dediğim gibi burada iş Servet'e düşüyor. Milli takım onu ne kadar yordu göreceğiz.

Yorgun dedik ama Arda mutlaka oynayacaktır. Elano yine yedek başlar. Kendisi daha bugün dönecek milli takımdan. Oyunun ilerleyen dakikalarında oyuna girecektir. Keita çok iyi oynadı milli maçlarda o da biraz yorgun gelecek ama yine de ilk 11 başlayacaktır. Kewell burada çok iyi bir joker bence. Sağda da solda da başlasa sırıtmaz. Sonradan girse de iyi gelir takıma. Forvette Baros çok formda ama sakat dönmüş. 4 gol atmış San Marino'ya. Forvette de bir joker olan Nonda var.Defansa bir alternatif de Emre Güngör. O da takımla çalışmış. O da oynayabilir. Bir eksik de Aydın Yılmaz. Takımdan ayrı çalışmış.

Ortasahada ise bu sefer yine bir 3lü beklenebilir. Ayhan,Mustafa Sarp ve Mehmet Topal bu maçta 3lüyü oluşturabilirler. Barış Özbek de girebilir bunların arasına. Bekledğim kadro 4 3 3 şimdilik: Sabri Servet Emre Güngör(Aşık) Hakan Balta......Sarp Ayhan Topal......Arda Keita Nonda(Baros)

Bir faktör de yağmur. Bu sefer can alan yağmur haftasonu da şiddetli yağabilir. İki takım zaten eksiklerle ve yorgunlukla mücadele verecek. Bu yüzden açıkçası kısır bir maç bekliyorum ama bir de yağmur buna katılırsa iyice düşer kalite. Tabi bir de ertelenme riski var maçın. Bu maç ertelenirse ligde çoğu maç zor oynanır. İzleyip göreceğiz. Sevgiler.


Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder