27 Nisan 2009 Pazartesi

5 Hakem ve Arda Sorunu

5 HAKEM

Brezilya'da 5 hakem uygulamasını denediler.Maracana Stadı'nda oynanan Botafogo Flamengo maçında kale arkalarına da birer hakem kondu.Top çizgiyi geçti mi geçmedi meselesi bir yana bence bu sistem sayesinde ceza sahasında yapılan fauller de kontrol altına alınır.Hakeme arkası dönük futbolcu hakeme çaktırmadan rakibini itemez ya da korner sırasında kündeye getiremez artık umarım.Bence bu iş en çok Türkiye'ye lazım.O kadar çok ceza sahası dışı faulu ceza sahası içinde verilmiyor ki o kadar olur.Ceza sahasında faul vermek için oyuncunun rakibine çifte dalma ya da Hulk Hogan tarzı girişme hareketlerinden birini arıyor hakemlerimiz.Bu kale arkası hakemler çok iyi olacak.Yalnız şöyle bir şey var ki bu maçta yasa dışı şekilde denenmiş bu.Yani daha bu uygulama, kural olarak yayınlanmadan yapılmış.O yüzden iki takımdan birinin maça itiraz etme hakkı varmış ama sanırım böyle bir yola başvurmazlar.Neyse hayırlı uğurlu olsun.


Nacizane fikrim bir de masa hakemi olması yönünde.O hakem maçı televizyondan takip edip, tartışmalı pozisyonlarda saha içini uyarabilir mesela.Özellikle ofsaytlarda.




Arda Sorunu

Yazmayayım yazmayayım dedim ama son olanlardan sonra yazasım geldi.Şu Galatasaray yönetimi ne yapmaya çalışıyor? Kuralları mı bilmiyor? Hadi bilmiyor diyelim acaba uyarılmıyorlar mı? Arda yayınlanan görüntülerde Haldun Üstünel de yanındayken kendisine izin verilmeyen soyunma odasına girmeye çalışıyor.Hadi Haldun Üstünel bunu bilmiyor diyelim. Görevliler de yukarıdan aldığı emir gereği sokmuyorlar.Peki Arda yanında bir yönetici dururken nasıl kapıyı zorla açmaya kalkıp içeri girmeye kalkıyor bunu anlayamıyorum.Zaten içeri girseniz Haldun Üstünel seni içeri sokacak.Belli ki giremiyorsunuz. Neyin inadı?Tamam saçma bir kural olabilir ama bu ülkede çimlerin üstünde top oynamanın da yasak olduğu parklar var.Yani insanın en çok futbol oynaması gereken yerlerde.Bu da onun kadar saçma ama biz gidip de görevli ile bu konuyu tartışamıyoruz.Oynamıyoruz yani. Bu olayı bu kadar zorlamak gerçekten çok gereksiz ve Arda'nın herkes tarafından sevilen imajını da zedeliyor.

Onun üstüne bir rezalet de federasyondan geldi.Maça şeref tribününden alınamayacak cezalı topçuları hem de seyirciye kapalı maçta içeri aldılar.Yine bir boşluk var ortada.Halbuki kural sadece biletli seyirci gibi izleyebilirler diyor.Yani bir gün önceki Fener Ankaragücü maçında Lugano ve Gökhan Gönül'ün yaptığı gibi. Üstüne maça seyirci yasağı da var. Yani Galatasaray yönetimi ve Arda lütfen bu kadar zorlamasın bazı şeyleri.Bu hem Galatasaray'lı arkadaşlarımızı üzüyor hem de biz karşı taraftan Arda'ya sempati duyanları.

Marquinhos


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder