28 Nisan 2009 Salı

Barça Gibi


Ülkemde ne kadar mantıklı futbol programı varsa izliyorum ve hepsinde ortak ne konuşuluyorsa taktiksel anlamda , Barcelona onu her maç uyguluyor.Topa önde basıyorlar. Oyunu 50 metreye daraltıyorlar.Sonuna kadar pas yapıp top çeviriyorlar ve boşluk arıyorlar.Xavi ve İniesta pas verip hemen ceza sahası çevresine kaçıyorlar.Top her atakta neredeyse 10 kere kanat değiştiriyor.Alan bulana kadar sabırla dönüyor meşin yuvarlak.Olmadı mı uzaktan şutlarla deniyorlar şanslarını.Bu arada bekler sürekli ileride ve orta yapmaya çalışıyorlar ve centre bekler sürekli orta saha çizgisine yakın bekliyorlar.Zaman zaman da atağa katılıyorlar.

Chelsea'ye bakıyorum.İki atılan top var ilk yarıda ileriye ;orada Drogba var.Her topa atlıyor.Öyle topa 6 metreden acaba seker mi diye bakmıyor.Sonra neden koşu yoluma top atmadınız demiyor.Çünkü amacı takımını ileriye yerleştirebilmek. Pas yaptırmak istiyor takımına.Sonra aklıma Guiza geliyor.Gülüyorum.

Sonra bakıyorum takımda 10 numara diye bir dert yok.Çoktan aşılmış.Tek adama göre kadro kurma diye bir şey yok.

Biz sanırım ancak oynasak oynasak Barça gibi oynarız. Bir maç olur; ''aa bak Barcelona gibi pas yapıyoruz'' deriz.Sanırım ancak bu seviyeye çıkabiliriz.

Tabi karşıdaki takım da Chelsea.Taş gibi oynuyor.Kalesini inanılmaz bir ısrarla savunuyor. Zicolu Fenerbahçe'nin geçen sene Chelsea'yi yendiği maçta da aynen böyleydi Chelsea.Topu döndürmekten fenalık geliyordu Fener'e.Barça gibi bir o yana bir bu yana top orta sahada kanatlara inmeye çalışıyordu ve Chelsea'yi bir uzaktan şut ve bir de çok uzaktan gelen bir ara pasla aşmıştık.Barcelona da bunu yapacaktı yapabilseydi. Bizden fazla da fırsat buldular ama şansa atamadılar bir gol.

İşte 28 nisandaki bu Barça Chelsea maçı bana bunları düşündürdü.Bakalım ikinci maçta Chelsea akınlarına Barça, Chelsea'nin yaptığı gibi bir tepki mi verecek yoksa düzenini bozmayacak mı göreceğiz.

NOT:Yaya Toure hakeme kart yok mu işareti yaptı ve kartı yedi. Türk hakemleri de böyle davrandığı için eleştirildi bir ara ama elin Nou Camp'ında da işler böyle yürüyormüş demek.


Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder