1 Mayıs 2009 Cuma

Bu Haftasonu da Evdeyiz

Bu hafta bir derbi haftası yine Türkiye'de. Dolaylı yoldan da olsa zirvedeki bazı taşları yerinden oynatabilecek bir derbi olacak gibi gözüküyor. Beşiktaş Fenerbahçe maçı haftanın son maçı ama yazının başında bahsetmek istedim. Lig Tv'den naklen yayınlanacak olan maç pazar günü saat 20 00 'da.

Maça dönersek Beşitaş haliyle hem İnönü'de oynamanın rahatlığıyla hem yükselen performansıyla hem de şampiyonluğa oynaması nedeniyle bu maça favori olarak çıkacak. Kadrosu da tam gibi gözüküyor şimdilik.

Fenerbahçe'ye bakarsak defansın ortası yine eksik ve Can Arat uzun süre aradan sonra bu maçta forma giyecek.Volkan Demirel kaleye ve Semih de forvete dönebilecek çünkü derbi cezalarını tamamladılar.Orta sahasında da Alex eksiği devam ediyor.Alex'den gelen haberler onun bu sezonu bence kapadığına işaret ama kupa maçında oynar mı beklentisi devam ediyor. Sergen Yalçın'ın çok sevdiği ve yuhalanmasını bir türlü ve nedense anlayamadığı Selçuk Şahin de bu maçın kaderini belirleyecek futbolcularının başında olarak sahada olacak.

Yani Beşiktaş her türlü favori. Eğer Fener'in 7 maçtır ligde Beşiktaş'a yenilmemesi gibi psikolojik faktörler onları etkilemezse rahat rahat zirve takibini sürdürür. İş burada Fener'e düşüyor biraz da. Onlar bu maçı bir kendilerini affettirme maçı olarak görürlerse zevkli bir maç olur derbi. Gerçekten derbi gibi bir derbi izleyebiliriz. Ama ben Fenerbahçe'de bu sezon 4 maç hariç hiç böyle bir hava göremediğim için içim rahat. Fener'den korkan Beşiktaş'lı arkadaşlarıma buradan sesleniyorum ve korkmasınlar ve kendi oyunlarını oynasınlar. Ayrıca ilk maçtaki gibi Tello Holosko ve Bobo gibi yıldızları da yedek oturtmazsa Denizli ya da Cisse'yi bir el freni gibi orta sahada tutmazsa her şey daha kolay olacak siyah beyazlılar için.

Haftanın son maçından sonra ilk maçına bakalım. Bugün Hacettepe evinde Galatasaray'ı konuk edecek.Lig Tv bu maçı da 20.00'a koymuş.Hacettepe artık küme düştü düşecek. Hiç öyle büyük takım yeneyim havası yok bence. Ama küme düşen takımların oyuncuları küme düşmek istemez ve özellikle bu maçlarda kendilerini göstermek ister. Galatasaray'ın mutlak favori olduğu bu maçta belki böyle güzellikler bu maçı süsleyebilir. Tabi Galatasaray'ın kötü oynadığını da belirtmek gerek ve Bülent Hoca'nın herkesleri şaşırtan ve Maradona'yı da kızdıran bazı oyun içi hamleleri de yok değil ama bence bu maç için bunlar belirleyici olmaz ve Galatasaray ne yapar eder ve bu maçı alır.Nonda Serkan ve Uğur maç kadrosunda yok. Linderoth'un artık sakatlar listesinde bile olamaması da ayrı bir ayrıtı. Sadece gazetelerde böyledir diye internet sitesine de baktım ama orada da sayılmıyor artık.

Bir diğer önemli maçta Sivas Antep deplasmanında.Bu maç da pazar günü 15 .00'da. Beşiktaşlılar bu maçı izleyip Tabata'nın iyi oynamasını , gol ve goller yaptırmasını ve Sivas'ın puan kaybetmesini bekleyecekler ve sonra da derbi heyecanına kapılacaklar. Sivas lider ve şampiyonluğa çok inanmış. Ama ligin ikinci yarısında böyle deplasmanlarda zorlandılar.Puan da kaybedebilirler ama bu onların en zor deplasmanı.Burada da kaybetmezlerse artık Galatasaray maçına kadar kaybetmezler diye düşünüyorum. Haydi Yiğido diyerek de Anadolu tarafında olduğumu belirtmek isterim.

Yaralı ve teknik direktörü istifa eden Trabzon ise çok zor bir maça çıkacak Kayseri karşısında.Bu maçta önemli olan bence Trabzon seyircisinin takıma olan tepkisi olacak. Ersun Yanal'dan sonra takıma sahip mi çıkacaklar yoksa protesto mu edecekler diye çok merak ediyorum. Rakip de zorlu bir Kayseri ve kafası rahat. Bu maç da Trabzon'un Uefa Kupası için varım ya da yokum diyeceği bir maç.Galatasaraylıları da yakından ilgilendiriyor.Maç cumartesi günü saat 20.00'da.

Tabi cumartesi saat 21 00'da Barcelona -Real Madrid maçı oynanacak. Herhalde bu haftanın en zevkli maçı bu olacak.Real şampiyonluk istiyorsa alması gereken bir maça çıkacak. Makine gibi işleyen bir Barça'yı sadece Chelsea gibi durdurmak onlara yetmiyor. Hem durdurup hem de gol araması gerekiyor Real'in. Bunu yaparken de kalesinde mutlaka pozisyon verecektir. Çok zevkli bir maç bizi bekliyor. Ayrıca Kanal A'da yaşanacak Marsilya ve Lyon'un şampiyonluk mücadelesi de göz ucuyla takip edilmesi gerekenler listesinde.O maçlar ise cumartesi günü:

22.00 Marseille - Toulouse (KANAL A) 20.00 Valenciennes - Lyon (KANAL A)

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder