10 Mayıs 2009 Pazar

Avrupa'da Son Durum

Bundesliga

Bundesliga'da bizim ligimizden daha heyecanlı bir şampiyonluk yarışı var son 3 haftaya girilirken. Daha önce de dediğim gibi Bayern Klinsmann'ı gönderdi ama şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri hala. Zaten gönderdiğinde de arada sadece 3 puan vardı. Bence Klinsmann kalsaydı da bu sonuç olacaktı. Klasik bir Bayern Munchen senaryosu. Yine çaktırmadan liderle aynı puandalar.Wolfsburg 60 puanla birinci ve Bayern yine aynı puanla ikinci durumda.Enselerinde Hertha ve Stutgart var. Hertha'nın puanı 59 ve Stutgart ise 58 puanda. Bundesliga'nın şu anki Trabzonspor'u ise Dortmund.Matematiksel olarak şansı devam etse de şampiyonlar ligini kovalar durumdalar. Werder Bremen bugün Hmaburg'u mağlup etti. Eğer Hamburg bugün 3 puan alabilse onlar da potada olacaktı ve yarış daha da beter hale gelecekti. Bu ligde dikkatimi şu çekiyor. Lider 60 puanda. Takım sayısı bizle aynı. Acaba bu sene onların kalitesini bir yerlerden yakaladık mı ne?


Alt sıralarında da Bundesliga'nın bize benzer bir durum var. Bremen'e kadar herkes düşme tehlikesini az da olsa yaşıyor. Bremen burada bizdeki Kayseri durumunda. Ama 40 puana ulaşamamış bütün takımlar bu korkuyu yaşıyorlar şimdilik.Karlsruhe'nin işi bitmiş gibi de gözükse tam bir Hacettepe portresi çizmiyor ama yine de düşmeye en yakın takım o.

La Liga

La Liga'da demin çok ilginç bir durum yaşandı. Real Madrid'in 3 0 yenildiği haftada Barcelona Villareal'i yenseydi eğer şampiyon olacaktı ve seyircisi ile bu çoşkuyu paylaşacaktı. Ntv Spor'dan izlediğim maçta spiker bütün tribünler ayakta dedi demesine ama gördüğüm kadarıyla taraftarların yarısından fazlası oturuyorlardı. Rahatlar ve şampiyonluktan da eminlerdi diyelim. Ama maç 3 3 oldu son saniyede ve şampiyonluk haftaya kaldı. Bu ligde Deportivo'nun Uefa şansı ve Atletico Marid'in şampiyonlar ligi şansı devam ediyor ama zor gözüküyor.

Ligue 1


Fransa'da da şampiyonluk yarışı devam ediyor ama bu sefer ilk kez Lyon uzun bir süre sonra bu yarışın az da olsa dışında. İlk ikinin 68'er puanı var ve bu takımlar Marsilya ve Bordeaux. Lyon 7 puan gerisinde bu ikilinin ve ligin bitimine 4 hafta kaldı. PSG de hala şampiyonluk şansını az da olsa devam ettirenlerden. Onlar 4üncü sırada ve 60 puandalar. Matematiksel şansları devam etmekte ama onlar için bu sonuç bile iyidir geçen sezondan sonra bence.



Premier League

İngiltere'de durum şampiyon belli ikinci kim kıvamında ilerliyor. Man u Maradona'nın da aktardığı gibi doludizgin gidioyor ve artık bence gün sayıyor.Chelsea ve Arsenal'in yerleri de çok garanti ve şampiyonlar ligine katılıyorlar diyeibliriz. Liverpool bu yarışta ikinci ama şampiyonluk şansı çok az. Bir umut bu hafta West Ham'ı sahasında 3 0 yendiler ve liderin puan kaybını beklediler ama Ronaldo ve arkadaşları puan kaybetmediler. Bu ligde Tuncay'lı Boro'nun düşecek olması bizi üzen bir şey olsa da Tuncay'ın seneye mutlaka bir Premier Lig takımında forma giymesi olasılığını yüksek görüyorum. Yine de onların da matematiksel olarak kümede kalma şansları var.

Seria A
Seria A'da da İspanya Ligi'ne benzer bir durum var. İnter şampiyonluğu kutlayacağı bir haftada bunu yapamadı ve şu anda oynanan Milan Juventus maçından çıkabilecek bir galibiyet puan farkını 5'e düşürecek ve İnter'i daha da tedirgin edecek.Bu senenin en büyük hayal kırıklıkları sanırım Roma ve Lazio.Lazio şu anda ligi ortalarda sürdürüyor ve Roma da şampiyonlar ligine çok uzak.Son haftalarda üstteki mücadeleden daha çok Roma'nın ne yapacağı daha önemli gibi.


Şu an için bu ligde en çok konuşulan şey Diego'nun Juventus'a transferi. Başkan da bunu doğrulayan bir açıklama yaptı bugünlerde. Büyük rakamlar konuşuluyor bu transfer için. Juve önümüzdeki seneyi şimdiden düşünüyor. Bir yandan da doksanlar karması Milan hala Ronaldinho'yu yedek bırakıyor.


Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder