14 Mayıs 2009 Perşembe

Haftaiçi Futbol

Solist Dave Gahan'ın hastalığı yüzünden bugünkü Depeche Mode konseri iptal oldu.Kendisi Atina'da hastalanmış.Acaba uzo mu dokundu bilemem. Ama bana çok dokundu bu olay.Devoteeler olarak biletlerimizi almış ,konser günü organizasyonlarımızı yapmış konseri beklerken bu kötü haberi aldık. Kendisine acil şifalar. Avrupa Turneleri de yarım kaldı.Ben de bu boşulkta haftaiçi Avrupa'da neler yaşandı bahsetmek istiyorum.

Kupalar

İki önemli kupa maçı vardı bu hafta Avrupa'da. Lazio ve Barcelona zafere ulaştılar ve kupayı aldılar.Lazio Sampdoria'yı penaltılar sonucu 6 5 yenerek kupaya uzandı. Barça ise lig ve şampiyonlar liginden önce ilk kupasını Bilbao'yu 4-1 yenerek aldı. Barça Bilbao maçı ise İspanyadaki iki ayrılıkçı grubun birbirleriyle olan mücadelesine sahne oldu. Böyle bir maç olunca İspanya marşı maç öncesi yuhalandı ve ajasnlara bu marşın ıslıklandığı haberi düştü. Maçı veren kanal ise o görüntüleri vermemiş ve marşı sonradan banttan vermiş. Trt'nin en son Dtp'ye uyguladığı sansür gibi bir harekette bulunmuş İspanyol kanalı da.Daha da önemlisi maç sırasında şöyle bir pankart açılmış: Avrupa'nın milletleriyiz.Hoşçakal İspanya!

Ligler
Fransa'da Bordeaux ve Marsilya galibiyetle kapadılar haftaiçini ve ligdeki inatlarını sürdürdüler.Lyon hala onlara 7 puan uzakta.
Almanya'da ise Van Gaal rüzgarı esiyor. Klinsmann'dan sonra oluşan boşluğu Van Gaal ile kapadı Bayern Munchen.Kulüp resmi siteden bu transferi açıkladı ve artık en azından Van Gaal'in Fener'e , Galatasaray'a ya da Trabzon'a gelmeyeceğini biliyoruz. Gazeteler bu opsiyonu düşebilirler artık manşetlerden.

Stutgart arkadan takibini sürdürdü Schalke galibiyeti ile.Liderle puan farkını ikiye indirdi ve hala şampiyon olabilirler.Almanya'da hala 4 aday var şampiyonluk için.

İngiltere'de ise şampiyonluğa bir puan kaldı. Man U deplasmanda Wigan'ı 2 1 yendi ve artık sadece bir puan onları şampiyon yapacak.


U17


Son olarak U17 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda tek galibiyetimizi İngiltere karşısında aldığımızı belirtmek isterim. Bu galibiyetle Nijerya'da yapılacak dünya kupasına katılmaya hak kazandık ama bu kupada ilerleyemedik. Abdullah Ercan yaptığı açıklamada bu sonucun kötünün iyisi olduğunu söyledi.



Marquinhos
NOT : Bilbao'nun da 25 senelik bir kupa hasreti varmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder