16 Mayıs 2009 Cumartesi

Haftasonu Futbol

Bu hafta Avrupa'nın önemli ligleri olan Premier Lig İspanya ve İtayla liglerinin şampiyonları belli olacak büyük ihtimalle. Manchester United saat 14:45'te Arsenal ile kendi evinde oynayacak ve 1 puan alması durumunda şampiyon olacak. Alex Ferguson için Wenger'in karşısında şampiyonluk kazanmak ayrı bir lezzet olsa gerek. İspanya'da ise Barcelona, önce Villareal Real Madrid maçının sonucunu bekleyecek. Bu maçta Villareal kazanamazsa, çıkıp pazar günü 20:00'da Mallorca deplasmanında 1 puan bile alsa şampiyon olacak. Milan'ın 7 puan önünde olan İnter ise bu hafta kazandığı ya da Milan puan alamadığı taktirde şampiyon olacak. Ayrıca liglerde Avrupa kupaları ve ligde kalma mücadeleleri de tam gaz devam ediyor. Kısaca onlara da bir göz atalım.

Premier Lig
Statü gereği Manchester'ın şampiyonlar ligini garantilemesi, ve ayrıca Everton'ın Chelsea ile FA Cup finalinde karşılaşacak olmasından dolayı da bu sezon 7. takım Avrupa kupalarına katılacak. Fulham, Tottenham, Westham ve City de 7.liği kovalayan takımlar. Öte yandan ligin dibindeki ligde kalma mücadelesi de son 2 haftaya girdikçe hala karmaşık. Matematiksel olarak W. Bromwich ve M. Boro'nun şanşının sürmesi, ve 18. sıradaki Hull ile 17. sıradaki Newcastle'ın aynı puanda olması aşağıyı karmaşıklaştırıyor. Bu heycanı takip etmek isteyenler saat 17:00 SporMax'ın karşısına geçebilirler. 3 maç da aynı saatte başlıyor ve canlı olarak yayınlanıyor.




La Liga
İspanya'da ilk 3 takım doğrudan, 4 takım ise ön eleme ile şampiyonlar ligine katılıyor. 5. ve 6 takımlar ise bu sene yeni adı Avrupa Ligi olan kupaya katılcaklar. Özellikle bu haftaki ATL. Madrid Valencia maçı çok önemli. Valencia ligde 59 puanla 4. sırada ATL. Madrid ise 58 puanla 5. sırada . Bu iki takımın hemen ardından 56 puanla iki takım Deportivo ve Villareal de hem kendi maçlarını kazanmak istiyor hem de iki takımın puan kaybetmesini bekliyorlar.

Aşağıda ise durum karışık biraz. 20. sıradaki Numancia ile 14. sıradaki Espanyol arasında sadece 6 puan var ve daha 3 hafta olduğu düşünülürse aşağısı da baya karışık. Bu grup içindeki en dikkat çeken maç ise Numancia ve R. Huelva arasındaki maç.
Serie A
İtalyada ise özellikle Fiorentina ile Genoa arasında 4. lük yarışı devam ediyor. Gerçi Genoa 3 puan geride ama 3 puanlı sistem ve oynancak üç maç var daha. Bu hafta Fiorentina kupa yorgunu Sampdoria ile Genoa ise Chievo ile oynayacak. Fiorentina'nın işi biraz daha rahat gözüküyor. Sampdoria'nın ligde bir amacı yok , ama Chievo son haftalara rahat girebilmek için en azından 1 paun istiyecektir bu maçta. Genoa'nın sakat oyuncuları da düşünülürse gerçekten işleri zor ama ucunda Şampiyonlar Ligi var. Buna benzer bir yarış da 6. lık için var. Roma 54 puan, Palermo 52 ve Udinese 51 puanda. Aşağıda ise Reggina 27, Lecce 29, Bologna 30 ve Torino 31 puanda. Diğer liglerdeki kadar çok takım olmasa da düşme hattında ,burda da son 3 haftada takımlar ellerinden geleni yapacaklar.






Şampiyonluk Yarışları
Genellikle Alman Ligi ve Fransa ligi pek ilgimi çeken ligler değildi. Hele ki 7 sene almanca eğitim veren bir anadolu lisesinde okuyarak , Almanlardan nefret ettiğim yönünde bir hisse sahibimdir. Ama bu sene gerçekten Almanya'da anormal bir şampiyonluk yarışı var. İlk 4 takım şöyle sıralanıyor. Wolfsburg 63, Bayern Münih 63, H. Berlin 62, Stuttgart 61 puanda. Bitime iki maç var ligde. Bu hafta Hannover-Wolfsburg, Hoffenheim-B.Münih, H. Berlin-Schalke ve Stuttgart-E.Cottbus maçları var. Ligin sonuçu hakkında tahmin yürütmek kahinlikten öteye geçmez, ama bu heyecan takip edilmeye değer. Kanal 24 te Cumartesi saat 16:30 da Wolfsburg ve Bayern Münih'in maçları dönüşümlü olarak yayınlanacak.


Fransa Ligi'nde de benzer bir durum var. İlk iki takım Marsilya ve Bordeaux 71 puanla ilk iki sırada. Bu hafta Cumartesi saat 20:00 de Bordeaux Le Mans ile oynuyor. Karşılaşma Kanal A'dan canli verilecek. Yarın ise Marsilya evinde saat 22:00 Lyon ile oynayacak. Bakalım bu hafta neler olcak Fransa Ligi'nde. Bu arada aynı puanda ve şampiyonluğa giden iki takımın son iki haftada farklı günlerde maç yapacak olmaları çok garip değil mi ? Bizim federasyon arayıp şike olabilir dikkat edin diye uyarsa mı acaba Fransızları? Neyse efendim kalın sağlıcakla.


Maradona










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder