16 Mayıs 2009 Cumartesi

Turkcell Super Lig 32. Hafta

Bu haftanın açılış maçı Sivas Hacettepe. Ben bu haftanın yine geçen haftaki gibi işlerin değişeceği bir hafta olacağını düşünüyorum. Yanılabilirim de ama maçlara şöyle bir göz attığımda neden olmasın diyebiliyorum.

Açılış maçında bu akşam Sivas ligden düşmüş Hacettepe'ye gidiyor. Hacettepe Galatasaray'a yaptığını yapar mı? Bu en önemli soru. Çok rahatlar Sivas karşısında bu akşam ve oradaki topçuların Sivas'a transfer olma olasılığı yok değil. Bu yüzden Galatasaray'a oynadıkları futbolu Sivas'a da oynayabilirler. Ama kendimizi Galatasaray'a gösterdik artık yatalım derlerse bilemem.Sivas Kızılcahamam'da enerji depoladı bütün hafta. Ben hala Anadolu'dan bir şampiyon çıkmasından ve şampiyonlar liginde bir İngiliz ya da İtalyan devinin Sivas'a maç yapmaya gelmesinden yanayım. Eğer onlarda da bu hayaller tükenmediyse bu maçı alıp rakiplerinin puan kaybını bekleyeceklerdir.Maç bu akşam 20 00'da Lig Tv'de.

Pazar gününe baktığımda yine aynı saate doluşmuş bir maç trafiği görüyorum.İlk olarak Kupa fatihi Beşiktaş Ankara deplasmanına gidiyor. Ankaragücü düşmemek istiyorsa eğer bu maçta mutlaka bir puan almalı. Beşiktaş da eğer Galatasaray maçına daha rahat çıkmak istiyorsa bu maçı mutlaka kazanmalı. Bu maç haftanın en güzel maçlarından biri olmaya aday. Beşiktaş'ta kupa yorgunluğu var mı bilemiyorum ama kupadan aldıkları gaz onları bu maçı kazanmaya yakın tutar. Çok gollü bir maç sonunda Beşiktaş bu maçı kazanabilir. Ama Ankaragücü'nün zamanında Galatasaray'la berabere kalıp şampiyonu belirlemesi de hala akıllarda. Bu hafta işler değişirse bu maçın etkisi çok olur.

Bir diğer maçta Antalya Fenerbahçe'yi konuk edecek. Antalya da düşmemek için bu maçtan puan almalı. Hatta Fener'deki kötü ve karışık duruma bakıyorum da Anltaya buradan neden 3 puan almasın diye soruyorum kendime. Bir de Beşiktaş'ın şampiyonlar ligine katılamama ihtimali ile Fener'in hiçbir kupaya katılamama durumu var ki o da Fener'in galip gelme isteği ile oynayabileceğini gösteriyor bize. Bu da iyi bir mücadele olacaktır.

Galatasaray evinde Gençlerbirliği'ni konuk edecek yine aynı saatlerde. Galatasaray hemen peşindeki Bursa'nın Uefa aşkını bitirmek için bu maçı ne yapıp edip kazanmalı.Gençler çok eksik ve az da olsa rahatlar düşme konusunda. Ama yine de ters takla olabilirler her an. Ama bu maçı pas geçebilirler. Galatasaray'ın seyirci cezası da bitiyor ve bu, maçı futbolcular için zevkli bir hale getirecektir.

Haftanın belki de en önemli maçı Trabzon Bursa maçı. Bursa ısrarla Uefa istiyor ama Trabzon takibini sürdürürse lider olabilir. Trabzon'da Song yok ama Bursa'da da Volkan Şen ve Mustafa Sarp yok. İki formda ekibin maçı çok zevkli geçecek.

Antep bu hafta evinde, düşmemesi ligin iptal edilmesine bağlı olan Kocaeli ile oynayacak.Antep galibiyete yakın diyebiliriz.

Haftanın yine en önemli maçlarından biri de Konya'da. İlk maçını Eskişehir'de Maradona ile canlı izlediğimiz mücadelenin rövanşı oynanacak. O maçtan beri Eskişehir çok değişti. Batuhan'ın neler yapabildiğini de geçen hafta gördükten sonra Eskişehir bu maçı kaybetmez diyebilirim.

Düşme hattını ilgilendiren bir maç da İBB ve Kayseri arasında. Kayseri yerinden memnun seneyi düşünen bir takım ve İBB'nin mutlaka kazanması lazım. Bir aksilik yaşanmazsa İBB yenecektir diye düşünüyorum.

Denizli Ankara maçı da yayınlanacak pazar günü. Ankara rahat gözükse de bu deplasmandan en az bir puan onlar için daha garanti olacak. Ama Denizli için bu maç ölüm kalım maçı desek yeridir. Denizli'nin mutlak kazanması lazım. Güzel bir maç olacağı kesin.

Pazar Maçları
Ankaragücü-Beşiktaş 20.00 LİG TV

Trabzonspor-Bursaspor 20.00 SPORMAX

Antalyaspor-Fenerbahçe 20.00 SALON 2 (202)

Galatasaray-Gençlerbirliği20.00 SALON 1 (201)

Konyaspor-Eskişehirspor20.00 SALON 3 (203)

Denizlispor-Ankaraspor 20.00 SALON 3 (203)

İstanbul BŞB-Kayserispor 20.00 SALON 3 (203)

Bank Asya

Bank Asya'dan Super Lig'e çıkacak son ekibi belirleyecek olan final maçı Kasımpaşa ve Karşıyaka arasında oynanacak. İstanbul ve İzmir şehirlerinin çekişmesi yaşanacak. Gönlümüz bir İzmir takımının ligde oynamasından yana. Ama tabi ki hak eden kazanacak. Kasımpaşa normal süresi golsüz biten maçta Altay'ı eledi ve finale yükseldi. Karşıyaka da uzatmaları ve normal süresi golsüz biten maçta Bolu'yu eledi ve Kasımpaşa'nın rakibi oldu. Final maçı yarın 20.30'da DSmart'ta.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder