16 Mayıs 2009 Cumartesi

Tuncay Şanlı

Ekşisözlük'ü şöyle bir karıştırırken Tuncay Şanlı başlığına 10 entry girildiğini gördüm ve hemen tıkladım. İzleyemediğimiz Middlesbro Aston Villa maçında Tuncay röveşatadan bir gol atmış. Hemen ntvspor'dan golü izledim ve çok sevindim. Attığı golden daha da önemlisi bence pozisyona giriş şekli. Ceza sahasına girerken ellerini öyle istekle havaya kaldırıyor ki Tuncay gol atmak için, ona pas vermeyip şansını deneyen oyuncunun vurduğu top ,defansa çarpıp önüne düşüyor ona kariyerinin en iyi gollerinden birini attırmak için.
Tuncay'ın bu sene attığı 7inci gol bu. Geçen sezon da 8 gol atmış.Boro'nun internet sitesinde ona "Braveheart of the Boro" diyorlar. Sonra Southgate'in bir röportajını okuyorum ve Tuncay için şunları söylüyor. "Her kaçırdığı golden sonra elini havaya kaldırıp arkadaşlarından özür dileyen bir oyuncu." Bu cümleden önce de Tuncay'ın herşeyden önce çok iyi bir insan olduğunu söylüyor genç teknik adam. Yani bizi en iyi şekilde temsil ediyor diyebiliriz Tuncay.

Daha bir iki gün önce Tuncay taraftarın oylamasında yılın en iyi oyucusu seçildi.Bu ödülü daha önce Paul Ince , Downing ,Yakubu ve Alen Boksic gibi önemli isimler almış.

Bu sene Middlesbrough büyük ihtimalle küme düşüyor bu akşamki Villa beraberliğinden sonra. Peki Tuncay ne yapacak?Daha büyük bir Premier Lig ekibine katılabilecek mi? Boro onu bırakacak mı? Yoksa Türkiye'ye mi dönecek?

Bu ihtimallere baktığımızda gönlümde Tuncay'ın Tottenham , City veya Everton gibi Boro'dan bir gömlek üstün bir yere gitmesinden yana. Peki taraftarın gönlünde taht kurmuş Tuncay Boro'dan ayrılırsa Türkiye'deki gibi bir durum söz konusu olur mu acaba? Şu an Fenerbahçe'de geri dönmesi en çok istenen oyuncu Tuncay ve hatta gittiği için onu suçlayan da çok taraftar var. Aynı durum İngiltere'de de yaşanır mı göreceğiz.

Bir de Boro'da kalma ihtimali var tabi. Çok fantastik düşünüyorum ama bu takımla tekrar premier lige yükselme şansı da var. Hatta o takımın lige geri dönmesinde çok önemli katkılar yapıp Boro'da efsane olabilme şansı da var. Bence Tuncay Boro'dan da zor ayrılacak gibi. Tuncay büyük ihtimalle Boro'nun Gerard'ı olmak ya da Everton'ın Fellaini'si olmak arasında bir tercih yapacak bu sezon sonunda. Gönül ister ki Liverpool'un Gerard'ı ya da Chelsea'nin Lampard'ı olsun ama zaten şu zamana kadar yaptıklarıyla Türkiye'nin gururu olmayı başardı milli futbolcu.Biz de onu izlemeye devam edeceğiz.
Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder