12 Eylül 2009 Cumartesi

12 Dev Adam Tarihe Bir Sayfa Daha Ekledi

Kerem Tunceri, Ömer Onan, Hido, Ersan ve Ömer Aşık

Rubio,Navarro, Reyes, Fernandez ve Gasol


Milli takım maça fena başlamadı. İlk atağımızı Ömer'in kaçırdığı turnike ile kaçırsak da, Gasol Rubio ikilisi anlaşamayınca top gene bize geldi. Bütün maçı böyle anlatsam gelip kimse madalya takmaz di mi ? :) Neyse efendim şu anda maçın 4.20 si falan oldu Tanjevic mola aldı. Bizde Hido oyuna giremedi bir türlü. Ömer Onan da Navarro'ya adım attırmıyor henüz. Ama Fernandes çok etkili oynuyor. Ayrıca efendim Ömer Aşık ve Kerem Tunceri A.Ş ikili oyunları ile potaya rahat gidiyor, ama efendim işte Hido ile 2 , Ersan ile 1 erken atış deneyip 6 sayı geriye düştük.Bakalım moladan sonra neler olcak? Ömer Aşık şu ana kadar ince ince Gasol'u dövüyor. Çok mutluyum açıkçası, pota altında beklediğimden daha iyiyiz. Fernandes ağırlığını koymak istiyor maça ama Ömer Onan çok yakın savundu onu, 2 faulü aldı ve yerini Sinan'a bıraktı Ömer. Mola bize yaradı sanki. Kısalar biraz daha pota altına yakın durmalı müdafada. Çünkü zaman zaman rebaundlarda az kişi kalıyoruz. Maçın 7 46sı bitti nazar değmesin Ömer Aşık oynuyor. Kerem gene güzel yönetiyor bizim takımı. Ayrıca Semih oyuna girdi , ilk topla potaya çok rahat gitti. Yoksa Semih de mi patlamasını bu maça sakladı? Tanjevic'in molasından sonra biz çok iyi oynamaya başladık. Bakalım ilk çeyreğin sonuna 1. 37 kalalı İspanya mola aldı. Bu çeyreği nasıl kapatcağız? Sinan Güler de bizden, genç keller üyesi. Güzel bir top çalma denemesini tamamlayamadı.

İlk çeyrekte 22 20 geri kaldık. Basit matematik hesaplarıyla İspanya kendi ortalamasından fazla attı , ya da biz çok yedik diyebiliriz. Maç çok hızlı geçiyor. Bizim oyunu sete dönüştürüp, doğru pas attığımız ataklardan boş döndüğümüz hiç olmadı daha. Ne zaman zorlama atış yapsak o zaman sıkıntı yaşadık. Fernandes'i durdurursak iyi olacak, 11 sayı ile ilk çeyrekte en skorer isim. Bizde ise Ömer Aşık 9 sayı attı.

İkinci yarının ilk 2.30 dakikasında sadece 2 sayı atabildik. İspanya ise Semih ve Oğuz'a biraz üslük kurmuştu ki, Hemen Ömer Aşık geldi saha içine. Ersan Navarro'yu tutmaya çalışıyor, biraz etkili olursa işimiz rahatlaşır. Yalnız çok garip bir şey var, rebaund denemez ama bütün ortaya düşen topları inatla İspanyol kısaları alıyor. Bizim kısalar da biraz uyanmalı. Ender biraz tutuk başladı diğer maçlara göre, eğer maça dönerse iyi olur. Bu arada Mark Gasol, Paul Gasol'dan daha iyi oynuyor şu dakikaya kadar. Yalnız gerçekten İspanyollar bu ikinci toplar sayesinde neredeyse sürekli 2 atak bir arada yapıyor. Hido ilk basketini maçın 16. dakikasında atıyor. Mark Gasol'a iyi oynuyor der demez adam 2 faul üst üste aldı. Kerem öyle bir el üstü atış yaptı ki şimdi, gönülleri gene feth etti. İkinci periyotta ilk kez öne geçtik. Periyodun ve ilk yarının bitimine 43 saniye kala mola aldı İspanya. Ersan son bir üçlük ile ilk yarının son basketini attı. 36 34, biz önde kapattık maçı.

İspanya maç başına 77 sayı ortalaması ile oynamış. Türkiye ise 70 sayı yeme ortalaması ile. İlk yarıda yediğimiz bu 33 sayı yaptığımız iyi müdafanın göstergesi. Biz ise 88 sayı ortalaması ile hücum yaptık. 36 sayımızın tek sebebi, zaman zaman yaptığımız ve kaçan zorlama atışlar. Yani tutmadım ama bir istatislik ,şöyle özetleyebilirim, bugün yaptığımı her 5 zorlama atıştan sadece 1 tanesi basket oldu. Ama öte yandan potaya ikili oyunlar ya da penetreler ile ne zaman yüklensek o zaman çok isabetli hücumlar yaptık. Aslında müdafada da fena değiliz, ama çok ikinci top şansı bıraktık İspanyollara. İlk periotta bizim ve aynı zamanda maçın en skorer ismi attığı 13 sayı ile Ömer Aşık. Ömer'i 8 sayı ile Kerem ve 7 sayı ile Ersan takip etti. Hido ve Ender ise 2 sayı attı. Onların da yüklenmesi lazım biraz. İspanya'da ise Fernandez 11 sayı attı. Paul Gasol 9, Mark Gasol ise 7 sayı attı. Navarro ise sıfır ile oynadı. İkinci yarıda da Navarro açılamazsa işimiz çok rahat olur.


3. perioda İspanya hızlı başladı biz ise inatla hücumda saçma tercihlere esir olduk. İlk 3 dakikada 9 3 lük bir seri yakaladı İspanya. İlk 5 dakikada 3 sayı atabildik sadece. Ama sonra hemen Ersan ile bir üçlük bulduk. Fark 1 sayı oldu, 43 42 İspanya önde yazarken ben, Sinan Güler bir basket daha atarak maçı 43 44 yaptı. İnanılmaz bir ikili müdafa yaptık Paul Gasol'a. Semih ve Ersan çok güzel yardımlaştı. Gasol çıldırdı resmen ve teknik faul geldi. Şimdi maçı yorumlayan kişinin verdiği istatisliğe göre İspanya maç başına 36 faul atışı kullanırken bu maçta 27. dakika bitiyor ve sadece 6 faul kullandılar. Ender bugün etkisiz ötesi kötü ama takım çok iyi oynadığından yırtıyor o da. Bakalım son periotta Hido ve Ender'den bir tanesi devreye girerse, koparırız biz bu maçı son çeyrekte. Son çeyrekte 49 48 Türkiye üstünlüğü var.

Son periyod , buraya kadar maçı iyi getirdik, umarım kazanırız. Semih süper bir blog ile başladı maça. Hucumda doğru tercihler ve Hido'nun biraz bastırması ile biz bu farkı açarız. Of allahım Ender'in eli çok kötü bugün. 11'de 8 isabet 3lük isabet ile oynayan Ender henüz atamadı bir üçlük. Ayrıca bugün serbest atış yüzdemiz de düştü. Sinan bu dakikalarda defasnta güzel işler yapıyor. Engin ilk basketini maçın 33. dakikasında atıyor. Boş pozisyonda güzel bir 3lük. Son yedi dakika ve Fernandes ve Paul Gasol oyunda. Biz de Ömer'i ve Hido'yu alsak güzel olcak. Savunmayı güzel yapıyoruz şu ana kadar. Son 6 dakika ve 55 53 biz öndeyiz. Semih Gasol'u gene blokladı, ama sayıyı yedik. Efendim Ömer Aşık ve Kerem takımın en skorer isimleri , ama hala almadı oyuna Tanjevic. İspanya yaklaşık 2 3 dakikadır alan savunması yaparak bizi biraz durdurdu hücumda. Allahtan çok iyi savunma yapıyoruz. Tam 4 dakika var ve Tanjevic molasını alıyor. Bakalım nasıl hamleler gelecek. Hido, Kerem ve Ömer'den en az iki tanesini alması lazım bence oyuna. Off Allahım son bir dakika ve Hido inanılmaz bir hata yaptı. 1 sayı ile öndeyiz. Ayrıca Ömer niye hala girmedi oyuna? Engin çok güzel oynuyor, Semih de öyle, ama en azından Ender çıkarılıp, Kerem ya da Ömer girebilirdi. 38 saniye kaldı, biz atak yapıyoruz, Ender yaktı takımı sanırım. 12. 3 saniye var, İspanya mola aldı. Hücum şansı onların. Çok kritik bir nokta. Bakalım neler olacak? Eğer ki maçı kaybedersek Tanjevic kötü hoca, kazanırsak iyi hoca olacak, daha doğrusu tercihlerinde doğruyu yapmış olacak. Dalga geçermiş gibi gitti Ömer'i şimdi aldı. Bari 2 dakika önce alaydın hocam. Ömer inanılmaz bir blog yaptı. İnanamıyorum ya. İnanamıyorum kazanmaya sadece 2.1 saniye var. Kasti faul oldu ve şimdi 2.1 saniye var ve 2 de 2 atıyor Semih Erden. İnanamıyorum gerçekten , Ömer Aşık çok affedersiniz ama beynine verdi resmen o blogda. Olimpiyat ikincisi İspanya'yı yendik. Off size sonsuz teşekkürler. Tanjevic'in son 4 dakikadaki kötü yönetimine rağmen helal olsun size.

Maradona

1 yorum:

  1. Dikkat çekilmesi gereken bir şey var maç içinde Hidayet hiç devreye girmedi ve hidayetin eksikliğinde biz ispanyayı yendik.Bu durumda final için heveslensek aslında kimse bize kızamaz.Bir not daha Rubio nba ye bu halde giderse aynen seneye avrupaya döner burada kalmakla iyi etmiş.Ömer bu halde nba giderse 2 sene içinde 30 -40 milyon dolarlık bir kontrata imza atar.
    saygılar

    YanıtlaSil