5 Mayıs 2009 Salı

Arsenal Manchester United

İlk finalist belli oldu. Mancester United Arsenal'i deplasmanda 3 1 mağlup ederek finale adlarını yazdırdılar. Maçı kaçırmış olanlar için kısaca anlatmak gerekirse, Arsenal'in sol bek oyuncusu Gibbs bir topu ıska geçerek ilk golü hediye etmiş oldu 8. dakikada. O golden 2 dakika sonra ise Ronaldo çok güzel bir gol attı serbest vuruştan. Daha sonra Arsenal ile Liverpool arasında oynanan 4 4 lük maçı referans alarak gene bir Arsenal dirilişi bekledim ama Arshavin'in olmayışını bir an için unutmuşum. Ben son senelerde bu kadar kötü oynayan bir Arsenal izlemedim dersem abartmış olmam. Maçtan önce turu geçmelerini zaten beklemiyordum , ama bu kadar kötü ve bir baskı kuramadan oynamalarını da beklemiyordum. Neyse efendim ikinci yarı başladı Arsenal suni baskılarla, korner ve yan toplarla bir şeyler yapmaya çalışırken, Mancester United inanılmaz bir hızlı hucuma çıktı. Ronalda ilk pası veren ve golu atan adam oldu. Koşular pasların zamanlamaları okadar güzeldi ki izlemeyenler bir zahmet netten bulup izlesinler golu. Neyse efendim, 3 sıfır olduktan sonra allahtan Flechter gereksiz bir penaltı yaptı da Arsenal aradığı golü buldu. ( yok öyle birşey o dakikadan sonra gelcek golün hayrı mı olur). Şimdi oyuncu değişikliklerini yazacağım, ve oradan asıl anlatmak istediğim noktaya geçeceğim.
Manchester'da oyuncu değişiklikleri: Anderson çıktı Giggs girdi, Evra çıktı Rafael girdi, Rooney çıktı Berbatov girdi oyuna.
Arsenal'de oyuncu değişiklikleri: Gibbs çıktı Eboue girdi, Walcott çıktı Bendtner girdi, Van Persie çıktı Vela girdi oyuna.

Bence maçın özeti bu. İki takımın kadroları arasında fark bu. İlk maçta az da olsa avantajlı olan Mancester'ın yedek klubesi , Arsenal'inkinden daha güçlü. Ayrıca zaten ilk 11 de daha güçlü.
Tabiki Arsene Wenger'in bu kişiye dayalı olmayan sistemine ve maliyeti düşük olan genç ilk 11'ine hayran olmamak elde değil. Ama bu takım sanırım daha fazlasını yapamaz. Son 4 yıldır hiç bir kupayı alamadılar zaten. Yani şunu sormak istiyorum, misal Alex Ferguson ile Arsene Wenger aralarında bir anlaşmaya varıyor ve istedikleri oyuncuları birbirlerinin takımından seçip alcaklar. Eğer çok iyimser olursak bu Arsenal takımından 3'ten fazla oyuncu Mancester'da oynar mı sürekli olarak? Arsene Wenger yıllardır çalışan ve eleştirmeyi aklımdan geçirmeyeceğim bir hoca. Ama azıcık oturup düşünmesi ve kendisini kendisiyle kıyaslaması lazım. Henry, Pires,Viera ve Bergkamp'lı kadrosu mu, yoksa bu kadro mu? Bence şu anki takımın üzerine 3 4 tane insiyatif alabilcek kapasitede oyuncu monte etmesi şart gibi. Yani tabi ki genç oyunculara şans vermek güzel bir şey ama misal Alex Ferguson genç yetiştirme ya da monte işini farklı bir şekilde yapıyor , ve son yıllarda daha başarılı gibi duruyor. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır ama biraz düşünse Arsene Wenger daha iyi olacak gibi.

Not: Arsenal Dosyası fikri geldi aklıma. Tabi Manchester için de lazım. Uzun yıllardır aynı hoca ile çalışan takımların, hangi dönemleri daha başarılı görmek lazım inceden. Bakalım başarabilcek miyim :) Alakasız olacak da Star Tv'nin bütün spikerlerinin sesi kısılsa da maçları daha normal şartlarda izleyebilsek.
Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder