5 Mayıs 2009 Salı

Bu Kadrolar Dengesiz Oldu. Karma Maç Yapalım.

Arsenal 5 Mayıs 2009'daki Manchester maçına kendi evinde mutlak galibiyet için çıkmıştı. Açıkçası Arsenal Van Persie'nin de dönüşü ile hücumda etkili olacak diye düşünmüştüm. Ama Manchester öyle güzel baskı kurdu ki aynen deplasmandaki Porto maçı gibi. Ortada oynayan Fletcher Anderson Rooney ve Carrick çok iyi pres ve pas trafiği yaptılar. Daha dakika 8'di ve 89lu Gibbs çok önemli bir yerde yere düştü ve Park Manchester'ı bu hatayı affetmeyerek öne geçirdi ve belki de turu getirdi takımına. Daha doğru düzgün bir atak organize edemeden Arsenal, Ronaldo neden yılın futbolcusu seçildiğini anlattı ardından . Bu saatten sonra zaten yapılacak çok az şey vardı Arsenal adına. 4 gol lazımdı onlara ve daha pozisyon bile bulamıyorlardı.

Devre arasında Uefa'nın resmi sitesinden yedeklere bakayım dedim. Arsenal'de oyuna girip de turu getirecek kimse yok. Zaten herkes sahada. Van Persie, Fabregas ve Adebayor bu akşam gol atması ve turu getirmesi beklenen oyunculardı. Ama neredeyse hiç top alamadılar. Hele Fabregas çok kayıptı.

Bir yandan da Manchester'ın yedeklerine baktım ve daha Tevez, Berbatov , Giggs ve Scholes yedekteydi. Bir takım da yedeklerden çıkardı yani.

İkinci yarı yine aynı başladı. Oyunun tüm kontrolü Manchester'da.61. dakikada Ronaldo o kadar güzel bir topuk pası ile takımını kontraya çıkardı ki kendi yarı alanından , o pas boşa gitmesin diye sanırım aynı hızla koşarak Rooney'den al da atlık bir pas aldı ve harika bir gol daha attı. Herşey bitmişti artık.

İşin garibi Arsene Wenger oyuna 63'te belki bir şeyler yapar diye Bendtner'i aldı. Bendtner , Fenerbahçe deplasmanda Arsenal'le oynarken Rıdvan Dilmen'in umarım o oynar dediği bir oyuncu. Yani Fener savunmasının bile başa çıkabileceği tipten bir hücumcu. Bir tarafta Tevez , Berbatov bir tarafta Bendtner. Bu her şeyin özeti bence.

Hani mahalle maçlarında kadrolar kurulur ve bir takım diğerine fark atmaya başlarsa yenilen takım kadroların eşitziliğinden yakınır ya , Ferguson da sanırım bunu düşünüp oyuna Rafael'i aldı ama yine de diğer değişiklikleri bu kadro farkını korumak zorunda kaldı. Giggs ve Berbatov girdi oyuna çünkü. Belki bu akşam bu yedek kadro bende olsaydı keşke demiştir Arsene Wenger. Ah keşke bu kadar genç yetenek peşinde olmayaydım diye düşünmüştür belki.


Bu maç ayrıca bize Premier Lig'de neden Man U'ın birinci ve Arsenal'in 4üncü olduğunu da anlattı.

İlk finalist Manchester.İkincisi de yarın belli oluyor. Belki Ronaldo mu Messi mi sorusunun cevabını bulabiliriz finalde kim bilir.
Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder