8 Mayıs 2009 Cuma

31. Haftaya Bir Bakış




Gençlerbirliği - Hacettepe
Haftanın oynanmadan en çok konuşulan maçı. İki takımın organik bağını herkes biliyor. Son 2 haftadır Hacettepe iddası çok azalmış olmasına rağmen mücadelesini ortaya koymaktan geri kalmadı. Hacettepe kazanırsa bir şey değişmez ama Gençlerbirliği'nin puana ihtiyacı var. Maç hakkında o kadar soru işareti var ki , Lig Tv maçı canlı göstermeye karar verdi. Umarım sonucu sahada belli olur.
Galatasaray - Ankaragücü
Bursaspor'un soluğunu ensesinde hisseden Galatasaray ile düşmemek isteyen Ankaragücü karşı karşıya geliyor. Son iki haftada Ankara takımlarına 5 puan kaybeden Galatasaray'da maç için tek umut verici gelişme Arda'nın cezasının bitiyor olması. Ankaragücü'nün başında ise Hikmet Karaman var, bakalım 3 puan hangi takıma gidicek.
Bursaspor - Konyaspor
Bu haftaki maçlar içinde sonucunu en merak ettiğim maç. Bursaspor'un kazanmasını bir Galatasaray taraftarı olarak çok istiyorum. Sonuçta Galatasaray son 4 maçını kazanırsa Uefa'ya zaten gidecek, ama bunu hak etmesi lazım. Tabi Konyaspor da ligde kalma mücadelesi veriyor ama ne yalan söyleyeyim içimden Bursaspor geçiyor.
Kocaelispor - Trabzonspor
Ligin zirvesindeki 2 takım puan kaybettikten sonra Trabzonspor gene umutlandı. Kocaelispor ise düşmesi kesinleşmemiş olsa da , büyük ihtimalle düşecek. Kocaelispor'un açık futbolu , ve Trabzonspor'un mutlak galibiyet isteği maçı heyecanlı bir hale getiriyor.
Sivasspor - İstanbul Büyükşehir Belediye
Geçen hafta Gaziantepspor karşısında beklemediği bir mağlubiyet alan Sivasspor bu hafta evinde İBB'yi konuk ediyor. Geçen hafta kaybetmenin verdiği ruh haliyle ,saçma serzenişlerde bulunan Sivasspor bakalım bu hafta ne yapacak? İBB 'nin şiddetle puana ihtiyacı var ve çıkıp oynamak için teşvik primine ihtiyaçları yok. Maç kadar maç sonu yapılacak konuşmaları da merak ediyorum.
Ankaraspor - Beşiktaş
Derbide herkesin favorisi olan Beşiktaş oynadığı kötü futbolla maçı kaybetti ve liderlik şansını tepti. Bu hafta nispeteden diğer takımlara göre şanslılar çünkü amaçı olmayan Ankaraspor ile oynayacaklar. Şampiyonluk isteyen bir takımın bu maçı kaybetmek gibi bir lüksü yok.
Fenerbahçe - Denizlispor
Haftaiçi medyada yazdığı kadarıyla Fenerbahçe bu maçta 2006 senesinde kaybettikleri şampiyonluğun intikamını almak için sahaya çıkacakmış. Denizlispor sezonun ikinci yarısında yabancı oyuncuları ve Mesut Bakkal'ın gelişiyle iyi futbol oynamaya çalışıyor. Bakalım Fenerbahçe intikamını alabilecek mi , yoksa Denizlispor sürpriz sayılabilecek puan kazancıyla biraz nefes alabilecek mi?
Eskişehirspor - Antalyaspor
Düşme hattındaki takımlar içerisinde ligde kalmasını en çok istediğim takım. Belki tarafsız olmamız gerek , ama zaten bir şeyler yazarak tarafız. Bu hafta inşallah 3 puan alırlar. Tabi Antalyaspor'a da haksızlık etmemek gerek. Özellikle Mehmet Özdilek ile iyi bir performas gösteriyorlar.
Kayserispor – Gaziantepspor
Ligin iki amaçsız takımının maçı. Zaten ligde pazar günü oynanacak tek maç. Bu takımların lig sıralaması lig sonu alacakları yayın hakkı parası dışında bir şeyi değiştirmeyecek. Ligin en defansif takımı Kayserispor umarım maçı fazla keyifsizleştirmez.
Daha önce de söylemeştim ben ligde Belediye takımlarının olmasından ziyade, şehir takımlarının olmasını istiyorum. Bunun ne Abdullah Avcı ve futbolcularla , ne de Aykut Kocaman ve futbolcularla bir ilgisi var. Bu sene umarım İBB, seneye de Ankaraspor takip eder onu. Bizim vergilerimizle spor desteklenecekse belediyeler gidip amatör branşları , hadi hiç olmadı futbol dışı branşları desteklesinler. Futboldaki ekonomiyi görüp de oradan rant sağlamanın, hele de halkın parası ile oğluna Başkancılık oynatmaya hiç kimsenin hakkı yok. Devlet bu saçmalığa ses çıkarmıyor, inşallah futbolun adaleti bu saçmalığı ve yanlışı düzeltir.
Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder