4 Mayıs 2009 Pazartesi

Söylemezsem Çatlarım

Sivasspor

Özellikle ligin ikinci yarısında Sivaspor'un lider olarak kalması ve hala lider olması sanırım camia üzerinde alışılmadık bir baskı oluşturdu. Önce Ankaraspor maçında Bülent Uygun kendini kaybetti, daha sonra Mecnun Başkan kendilerinin şampiyon yapılmayacağını söylediler. Hatta bir ara Bülent Uygun “İstanbul'da Laila Sivas'ta La İlahe” gibi dikkat çekici bir açıklama yaptı. Tabi ki özellikle medya içinde ilginç bir takım olmaya başladı Sivaspor. Ama bu kaybedilen Gaziantepspor maçından sonra Bülent Uygun ve Hayrettin ile Murat'ın açıklamaları onların da yavaş yavaş diğer takımlar gibi, futbolun futbol dışı taraflarına girmeye başladığını gösterdi bize. Bülent Hoca Lig Tv ye yaptığı açıklamada her ne kadar taktiksel hatanın kendisinde olduğunu kabullense de, maçın sıcak saatte oynanmasını şiddetle eleştirdi. Bir hafta önce de Sivasspor'un Trabzon ile oynadığı maçın saatinden dolayı fedarasyonu eleştirmişti maçtan önce ama gelen galibiyetle maçın sonrasına taşımadı bu eleştirileri. Şimdi o zaman şunu sormak istiyorum, sıcaktan şikayet eden Bülent Uygun, acaba kendi sahasında kışın oynadıkları maçların sonunda neden rakip takımın zeminden ve hava koşullarından olumsuz etkilendiğini çıkıp söylemiyor ? Hala içimden çok sert şeyler yazmak gelmiyor, çünkü her ne kadar bazı antipatik hareketleri olsa da şu anda benim hayatta görmediğim bir şeye imza atacaklar neredeyse. Yaş itibariyle Trabzon'un şampiyonluğunu göremedim. Hayrettin ve Murat Erdoğan ise maçtan sonra teşvik primini ima eden açıklamalarda bulundular. Peki acaba ikinci yarıda Sivasspor'un pas yapamamasının da sebebi dış güçlerden mi kaynaklanıyordu. Zaten genel olarak ligin orta sahada en az pas yapan takımlarından birisiyken Antep maçında iyice az pas yaparak mağlubiyete davetiye çıkardılar. Bence hiç gerek yok, çünkü son 2 senedir Turkcell Süper Lig'deki ekipler içinde , yönetim ve futbol takımı olarak en doğru işleri yapan tartışmasız Sivasspor. Ama başarı illa ki şampiyonluk olmamalı, hele ki Sivasspor için. O yüzden bu kadar gerilmeleri de anlamsız. Çoğu yorumcu sezon başı onların geçen seneki performanslarını sürdüremeyeceklerini düşünüyorken, onlar son 4 haftaya lider olarak girmeyi başardılar. Sezon sonu 2. de olsalar kimse neden ikinci oldunuz, ya da ikincilik başarısızlık dememelidir. Onlar da genel çizgilerinden kaymadan bu istikrarlı ve tek vücut olmuş hallerine devam etmeliler, çünkü böyle giderlerse daha uzun yıllar ligin üst sıralarından ayrılmazlar.




Trabzonspor

Trabzonspor genelde gol kaçırmasıyla ünlendi bu sene, hatta kaçan goller Ersun Yanal'ın başını yaktı. Buna rağmen hafta sonu ligin en az gol yiyen takımlarından birisine 4 gol atmayı başardı. Burada hem şansları yardım etti ve bence hem de futbolcuların çoğunun Ersun Yanal'ı sevmediği ispatlanmış oldu bence. Hafta içi okuduğumuz haberlerle birlikte bu skoru birleştirince, Selçuk ve Gökhan dışında pek kimsenin Ersun Yanal'ı sevdiğini ya da saygı duyduğunu söylemek zor. Dün alınan ilginç sonuçlardan sonra bakalım Trabzon ligi nerede ve nasil bir yerde bitirecek çok merak ediyorum.






Bursaspor
Ertuğrul Sağlam ile birlikte Bursa'nın bu seneki tek hedefi Uefa. Bunun için iki ihtimalleri var. Birincisi, Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'ne giderse kupa finali nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın , Bursa'nın 3 Ya da 4. olması lazım. Yok Beşiktaş hem 3. olur hemde kupayı kazanırsa Bursa'ya 5. olmak yetiyor. Özellikle bu hafta Galatasaray'ın Hacettepe karşısındaki oyununu görünce ,ve Fenerbahçe'nin mehter takımı edasıyla 2 ileri 1 geri gittiğini görünce sanırım onlar da neden olmasın diyordur. Bence şu aşamada Bursa'nın Uefa'ya gitmesi bu sezon için Anadolu takımlarının devrimlerini başlatmaları ve bir sonraki sezonda diğer takımların da bazı başarıların yakalanabilceğine inanmaları açısından çok önemli.

Son olarak bir futbol sever olarak, bu oyunu bize bu kadar sevdiren bu oyunun sonucunun tahmin edilemez olması. O yüzden kimse saçma komplo teorileri ile işin tadını kaçırmasın. Yok eğer bir usulsüzlük oluyor ya da olursa da yetkililer üzerlerine düşen herşeyi yapsınlar. Heyecanlı ve ilginç olan ligimizin bir okadar temiz bitmesi dileğiyle.


Maradona

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder