19 Eylül 2009 Cumartesi

Fener Twente

2 3 maçtır iyi gitmeyen bir Fenerbahçe vardı. Son Twente maçında patladılar.

Twente maçına aslında fena başlamadı Fener. Cristian çok iyi pres yaptı. Arada yardım da aldı. Yardım alınca bir kaç top kazanıp hızlı hızlı belki de acele ederek gol aradı Alex. Hemen Guiza'ya o topu atmak istiyor. Guiza ise önüne löp diye düşmeyince topu bırakıyor. Tamam alıştık o bir Drogba değil. Kafa topuna çıkmıyor. Presi zayıf. Ortasahaya yardıma gelmiyor. Sürekli ileride top bekliyor. Alex de gününde olmadı mı gol olmuyor. E Alex'in de topu alıp takımın yerleşmesini beklememesi de hücumda çoğalmayı engelledi.

Emre deseniz o da biraz yorgundu bence. Milli maçlar yormuş onu. Toparlanması lazım. Kaleyi denemiyor takım. Emre'nin bir maçta 5 6 şut çekmesi lazım. Cristian bile deniyor. Emre denemiyor. Santos birkaç maçtır zaten hayal kırıklığı yaşatıyor. O kadar kayboluyor ki topu alınca anlatamam. Kanat görevi zaten yapmıyor. Orta yapmıyor takım. Kazım deseniz çok çabalıyor arada orta da yapıyor ama Gökhan kaçınca onun koşu yoluna top atmama özelliği yine geri dönmüştü dün. Yine de Gökhan bir kaç kere aldı ama Kazım genelde topu ortasahaya geri gönderdi. Yine de Kazım Santos'tan iyiydi.

Şimdi bence Cristian ve Emre'de çok sorun yok ama. Santos ve Kazım çok top eziyor. Kazım veya Santos top aldı mı Guiza ve Alex'in hemen yanlarına koşması lazım. Koşmuyorlar. Emre ve Cristian gidiyor sadece ama o da yeterli değil.

Defanstan bir top çıkaramadı takım. Kimse yardıma gelmiyor çünkü.Kendini göstermiyor. Boşa kaçmıyor. Yani Fener perşembe günü resmen uyudu desek yeridir. Ama uyuyan biri daha vardı ki o da Daum.

Koca bir ilk yarı takım oynamadı. Çözüm belliydi. Ya iki forvete geçilecek Emre çıkacaktı ve baklava düzeni denenecekti. Böylece 2 3 kişiyle hücum yapan takım artı bir atak elemanına kavuşacaktı. Olmadı aksayan Guiza yerine sadece Semih alınabilirdi. Hadi hiç olmadı taktik değiştirip 4 3 1 2'ye geçilebilirdi. Kazım ve Santos yerine Topuz ve Semih girerdi.

Hiçbirini yapmadı sağolsun. Yaptıkkları ortada. Topuz girer girmez katkıyı verdi. Golü attı. Bu da ortada. Semih girer girmez ortasahaya yardımını yaptı bu da ortada. Artık önümüzdeki maçta bir revizyon bekliyorum. Topuz kanada geçer. Kazım kesilir. Santos'un yerine kim denenir bilemiyorum. Hadi bir maç daha katlanalım ona. Forvet ise kesinlikle Semih olacak.Bunu lamı cimi yok arkadaşım. Ben bir sene daha geçirmek istemiyorum ekran karşısında Semih'i al diyerek. Hatta bir dakika daha geçirmek istemiyorum. Semih devre arasında gider aklı varsa. Tabi bu işler böyle devam ederse.

Guiza ise çok atak yapan bir takımda ne kadar çok gol atabileceğini bence gösterdi. Ama şu an ortalama 2 3 orta yapan ve 2 3 de ara pası yapan takımda gol atabilmesi çok zor. Maksimum 10 gol atar yine. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek?Santos topu ezmez sağ kanada da bir orta yapma makinesi monte edilmezse bu iş zor. Ortasahada Topuz bence o kadar elzem ki...Takım şut çekmiyor,denemiyor. Topuz her noktada deniyor. Emre de denemeli. Cristian da denemeli.Kazım Santos kim varsa yoklamalı kaleyi. Yoksa bu gruptan da çıkamayız ligden de.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder