13 Eylül 2009 Pazar

Bursa Fener Hattı

Bursalı kardeşimiz Fenerbahçe'yi incelemiş.Eksiklerini fazlalarını söylemiş. Klavyesine sağlık. Biraz da ben bu akşamki kadrolar hakkında konuşayım.

Şu 6 yabancı sorunu çok enteresan. İnsan kimi keseceğini bilemiyor. Bu kadroda eğer sağlam bir defans isteniyorsa Luıgano Bilica yanyana oynamalı o kesin. Beraber az oynadılar ve birbirlerine alışmalılar. Defansta Gökhan Gönül'ün de yeri sağlam. Fakat aksayan biri var ki o da Carlos. Bence artık kenara çekilmeli yavaştan. Yerine Vederson konulmalı. Ne zaman koysan sırıtmıyor adam. Ortasahada Cristian kesilmez. Emre cezalı. Yerine, Rıdvan Dilmen'e göre Özer konulmalı. Ama Özer bildiğim kadarıyla hücumcu. Mehmet Topuz da hücumcu. Oranın adamı bence Deniz. O da sakat. Selçuk bu takımı yavaşlatır sadece. Yani Cristian yanına ya Özer ya da Mehmet Topuz gelecek. Bir anlamda Cristian'în defansif özelliği yanında bir hücumcu orayı dengeleyebilir.

Kanatta herkes Santos'un oynamayacağını söylüyor. 90 dakika sahada kaldı sanırım haftaiçi. Dinlendirmek istiyor onu Daum. Hal böyleyken o kanada Özer ya da Deivid konulabilir. Hatta bence Deivid denenmeli. Zico döneminde sol kanat oynamıştı arada. Cristian Topuz ve Deivid'i koyduk. Sağ kanada da Kazım'ı koyabiliriz. Sakatlığı geçmşitir sanırım. Şimdiye kadar kaç yabancı oldu? 4. Böylece ileriye Guiza ve Alex konulabilir. Semih yorgundur diye tahmin ediyorum. Ayrıca mental olarak da zayıftır.

Kazım'ın hafif sakatlığı devam ediyorsa da Alex oynatılmayabilir. Deivid o kanada geçer. Sol kanada Uğur Boral denenir. Forvet de Semih Guiza olabilir. Ya da yine Alex ve Guiza da denenebilir. Yabancı sınırına takılmamış olmuyor sanırım bu sefer de.

Ben, oynarsa ancak Mehmet Topuz oynar diyorum. Özer bir kaç yerde bu akşamın kadrosunda gösteriliyor ama zannetmem ki Daum onu koysun. Asıl istediğim şey ise oranın asıl oyuncusu olan Abdulkadir'in oynaması. Bir deneyin yahu. Bir görün bakalım. Bu takımda forma giyebileceğini görsün o artık. Ona da moral lazım bence. Böylece Topuz da asıl yeri olan sağ kanada geçer. Bence daha etkili olur.

Neyse yine son kararı Daum verecektir. Akşam göreceğiz bakalım. Biraz da Bursa'ya bakalım. Şu an Bursa takımı ve genel olarak Bursa deplasmanı tam bir puan bırakma yeri. Ateşli taraftarıyla iyi oyunuyla Bursa 3 puan için çıkacak bence sahaya. Sercan moralli geldi milli takımdan. Yine kendini göstermek isteyecektir. Shin deseniz o da kaliteli bir adam. Hüseyin ortasahanın değişmezi ama bir kaç maçtır çok iyi değil. Ama yine de defansif anlamda önemli bir oyuncu. Defansa baksak bir Zapo var takımda. Volkan yine geçen senenin flaş ismiydi. Turgay bence patlamaya aday bir forvet. Kayseri neden verdi hala anlamış değilim. Yani çok kaliteli bir kadro, şehri arkasına almış bir takım bu akşam Fener'i yenme planları yapıyordur bence. Kontrollü de olacaklardır büyük ihtimalle ama Fener'i en çok zorlayan şeyin pres olduğunu biliyoruz. Sürekli pres yiyecektir Fener. Bu presi de çok pasla aşmalılar. Bakalım o pas trafiği Emre'siz olacak mı?
Olmazsa eğer Bursa Fener savunmasını hep az adamla yakalayacaktır. Hızlı hücum adamlarıyla sonuca gidebilir Bursa. Galip de gelebilir.

Özetle güzel bir maç olacağı kesin. Keşke yeni oyuncularımızı da görme şansımız olsa ama zor. Burası Türkiye. Genç adamlar çok bekliyor maalesef. İki takıma da iyi şanslar.

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder