14 Eylül 2009 Pazartesi

Fener'in Bursa Seferi

Bursa Fener maçı beklediğimden daha sıkıcı geçti. Bursa hiç de beklediğim gibi atak oynayamadı. Sadece son 15 dakika Fener skoru korumaya kalkınca Bursa bir gol atacak dedim. Ama olmadı. Maç hiç istediğim gibi geçemedi.

Fener'de Emre yoktu. Yerine Mehmet Topuz oynadı ve Selçuk ve Deniz'den çok az daha iyiydi bence. Genelde Topuz daha önde ve daha çok şut çeken,kaleyi deneyen bir adam. Dün ise yerini yadırgadi bir hayli. Topuz'un yeri Kazım'ın yeri. Kazım'ın kötü olduğu maçlar oluyor arada. Onun yerine oynatılabilir bence. Ayrıca bir yıldır dile getiridiğim Kadıköy taktiği sorunu var ki bence Topuz tam o taktiğin adamı. Sadece Cristian'î defansif olarak tutarsın ve önüne de ofansif kim varsa dizersin eğer rakip ligin alt sıralarından bir takımsa. Ne bileyim boşu boşuna Alex'i oynatmazsın da Topuz oun yerine oynar. Bolca şut çeker. 2 forvet koyarsın arkasını 3lersin. Kazım Topuz ve Santos olur o 3lü. Arkaya da sadece Cristian konur. Böylece saldıran bir takım olur. O takımda Topuz iş yapar. Ama orta çizgide sadece ileriye top taşır. Buna rağmen beklediğimden iyiydi.

Forvet hattı ,hele tek forvetse ,maalesef sadece Semih'ten oluşmalı. Madem sen 2 forvet oynatamıyorsun takımı tek forvetin Semih olacak. Guiza bir maçta en az 5 tane gollük pas alacak ki gol atacak. Fener'de ise hala bir Aragones havası hakim. Son iki üç maçtır bu böyle. Sürekli orta yapan baskılı oynamaya çalışan bir takım yok maalesef. Yahu Fener ve Galatasaray baskılı oynamayacaksa bu ligde kim baskılı top oynayacak? Sonra kızarlar Anadolu takımlarına hep kapanıyorlar diye. E dün Fener ne yaptı? Bekle bekle bekle kontralara çık. Kontra futbolu Alex ve Guiza ile oynanmıyor maalesef.

Yani bu takım ne zaman saldırmayı öğrenecek bilemiyorum. Bursa ise beni çok yanılttı. Bireysel anlamda iyi değillerdi. Ben onlardan en az bir gol bekledim.Ama gelemedi. Kopuk kopuk oynadılar.

Tamam Fener zor bir deplasmanı kazandı ama sol ve sağ kanat sürekli forveti beslemezse bu takım hep Alex'i beklemek zorunda kalır. Honved maçında öyle bir ortasaha vardı ki her dakika bir orta,bir ara pas ile beslediler forveti. Hadi besleyemiyorsun. O zaman da ilacın Semih.Maradona doğru söylüyor bu adam en sonunda Botox yapacak. Neredeyse benden az saçı kaldı adamın. Oynatın şu adamı. Lütfen!

Haftaiçindeki maça zaten yer ayıracağız ama biraz değinmek gerekirse Fener o maçta daha iyi oynayacaktır o bir gerçek. Santos ve Kazım daha etkili olacaklar. Emre dinlenmiş olarak sahaya çıkacak ve etkili olacak eminim.Ah bir de Daum Guiza'yı kesse ne güzel olacak. Semih ile başlasa ve skor bulamazsak Guiza'yı da soksa oyuna ama sokmayacak büyük ihtimalle. Bu hafta içi bir Topuz açılımı da olabilir sağ kanada çünkü Daum memnun kalmıştır ondan Bursa'da.

Dediğim gibi 45 yıl sonra gelen bu 5te 5 yanıltmaz umarım futbolcuları ve Daum'u. Ha bir de Koch Fener'i genelde kasım ve aralık aylarında aygır gibi koşacak duruma getirirdi. Bakalım bu sene nasıl olacak o aylar?

Ayrıca bir hakem hatasına bu kadar bağıran çağıran bir oyuncu grubu daha görmemiştim. Ne ahlaklıymışsınız yahu siz? Bu ne doğruculuk? Oyuncular umarım bunu artık geride bırakırlar ama Daum bile bunu doğrulayınca yani agresifliği hakame saldırma olarak görürse bu takım bütün sene böyle gider.Bir gün kırmızıyı çıkaran olacaktır eminim. Sevgiler

Marquinhos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder