19 Eylül 2009 Cumartesi

Yıldızsız Kupalar

Bosna Hersek maçından sonra aklıma bir soru düştü."Weah hiç dünya kupasında oynamadı acaba başka böyle yıldızlar var mıydı?".
Ben hafızamı zorlayınca aklıma Litmanen geldi.Sonra aklıma ya bu Giggs de gidemedi derken bir araştırmaya koyuldum.Benden önce bu konuyu düşünüp araştıranlar olmuş ve güzel bir liste hazırlamışlar.Ben de bu listeyi size iyi kötü çevirmeye çalışacağım.



*Ryan Giggs :Giggs herkesin de bildiği gibi Galli bir futbolcu olduğu için ülkesinden dolayı bu olayın içinde bulunamamıştı.En yaklaştığı anda ise Hagi'li Romanya onları bu şanstan mahrum bırakmıştı.



*Alfredo di Stefano:Gidememiş adam dünya tarihinin en büyük yıldızlarından.Biz bu ismi gördükten sonra da üzülüyorsak bırakın bu işleri.



*Eric Cantona: Cantona'nın gidemeyişinin temel nedeni hep fevri davranışları olmuş.Bir seferinde Henri Michel ile takışmış.Diğerinde meşhur tekme olayı engel olmuş gitmesine.



*George Weah: Weah'ın gidememesin temel nedeni Liberyalı olması olarak göstermek yeterli olacaktır.Bir adam bir takımı bir yere kadar taşır.Halen yılın futbolcusu ödülünü alan tek afrikalı



*Jari Litmanen: Litmanen de ülkesini bir yere kadar taşıyabilen futbolculardan. Finlandiyalı futbolcu 124 kere milli oldu fakat dünya kupasına katılmadı hiç.



*Bernd Schuster:Yetenekli bir futbolcu olması onun milli takımda yeterli forma şansına sahip olmasını sağlamadı.



*Abedi Pele:Ganalı futbolcu Gana'nın dünya kupasına katıldığı günleri göremedi aktif futbol hayatında.Halen Gana'nın en fazla olan milli futbolcusu.Asıl adı Abedi Ayew olan futbolcu futbol stilinden dolayı "pele" lakabını almıştır.



*George Best:Futbolun en büyük süperstarlarndan biri fakat o da dünya kupasında oynama zevkinden mahrum kalmış.



*Stan Bowles:İngilizlerin sevdiği futbolcularda olan Bowles da dünya kuapsına katılamamıştı. Yazıda Q.P.R ile Uefa kupasında attığı 11 golden söz edilmiştir.



*Paolo Di Canio:Fevri kişiliğinden dolayı hiçbir İtalyan milli takımı teknik direktörü Di canio'yu milli takıma çağırmadı.



Liste böyle.Listenin orjinal dilindeki hali

http://www.maxim.co.uk/features/sport/18217/top_ten_great_footballers_who_never_played.html



Saygılar.

Trakedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder