15 Eylül 2009 Salı

12 KAYBEDEMEYEN ADAM




Turkey Nose Serbia, Stay Perfect

Bu yukarıdaki ikinci başlık da turnuvanın resmi internet sitesinden. Sanırım 86 yıllık Cumhuriyet tarihimizin en başarılı spor turnuvası performansını gerçekleştiriyor bizim 12 Adamımız. 2001' de final oynamıştık, ama bu sefer daha bir başka gidiş var. Umarım yolun sonu gene final olur ama bu takım ilk 4'e kaldığı zaman benim için yeterlidir, hatta çeyrek finalde elense bile sorun yok. Şu zor günlerde sürekli yüzümüzü güldürmeleri bile yeterli. Dünkü maçı uzun uzadıya anlatmanın bir alemi yok. Bazı önemli noktalara değinmek kafidir gibi geliyor bana.

Dün ilk kez kötü hücum ettik. Belki de Sırbistan bugüne kadar bize en sistemli ve sert savunmayı yapan takımdı. Rakibin dengesini bozabilecek işler yapamadık. Ersan ve Ömer çift basamaklı rakamlara ulaşabilen oyuncularımız. Bu iki ismin dışında Kerem ve Ender de hücumda başarılı işler yaptı. Malum Hido sakat ve ağrıları ile oynuyor. Aynı şeyi bir futbolcumuz yapınca ondan "Süper Kahraman" yaratıyoruz, ama hala Hidayet'e homurdananlar var, garip.


İnatla iyi müdafa yapmaya devam ediyoruz ve bence bu yüzden maçları kaybedemiyoruz. Uzatmaya giden bir maçta 64 sayı yemek, başlı başına bir başarı bence. Hatta 5 dakika uzatmada 1 sayı dahi yememek büyük olay. Tanjevic yıllardan sonra ilk kez, kendi kariyeri ile paralellik gösteren bir kenar yönetimi sergiliyor Milli Takım'ın başında. Öte yandan Hidayet'i 38 dakika oyunda tutması hataydı bence. Zaten çok ölümcül bir maç değildi bu, o yüzden Hidayet'i dinlendirip, ona daha çok ihtiyacımız olacağı çeyrek final maçına saklayabilirdi.

Maç 64 - 64 bitti, ama maçın son 3 saniyesinde çok iyi bir organizasyon denedi Milli Takım. Tamam basket olmadı, ama her şey topun çemberden içeri düşmesi ile orantılı değerlendirilmemeli. Tanjevic çok akıllı bir taktik verdi, takım onu çok iyi uyguladı. Kerem az kalsın sayı yapabilirdi.

Ersan İlyasova 22 sayı ve 11 rebound ile " double double" yaptı.

Dün en kötü serbest atış yüzdemiz ile oynadık.

Bugün E grubunun maçları tamalanacağı için , kiminle oynamak istediğimizi seçme lüksümüz olabilecek.

Yazıyı Kaya Peker ve Memo'yu Milli Takım'a almayan Tanjevic'e "Selamlar" diye bitirsem deli dermisiniz :)
Maradona

1 yorum:

  1. En kötü serbest atış yüzdesiyle oynadık fakat bu kaçan atışların çoğunluğu ömer in kaçırdıkları.Ömer şu atışlara biraz daha konsantre olsa daha rahat bir son çeyrek geçirip uzatmalara gitmeden işi bitirirdik.
    Hidayet takımda olması çok önemli hidayet topu eline aldığı zaman diğer oyuncularımız adama savunmalarından kurtuluyorlar çoğu zaman hideyete ikili sıkıştırma getirmeye yönelik oynadıkları için karşı takımlar hep bir adamımıza gölge savunma yapıyorlar.Böylelikle savunması rahat olan adam daha rahat hareket edebiliyor.Birde son olarak hidayet savunma görevlerinide çok iyi yaptı aslında.
    Neyse bu yol iyi bir yol en az yarı final yapacağımız kesin artık.

    YanıtlaSil